Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egészséges zöldbab

Egészséges zöldbab
Egészséges zöldbab
20 perc / előkészület: 10 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyszerűen nagyszerű, és szuper egészséges! Imádom!! Lehet előételnek és főételnek is fogyasztani.

hozzávalók / 5 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Felteszünk egy nagy fazékba vizet, jól megsózzuk. Addig megpucoljuk a krumplikat és felkockázzuk őket. Megpucolunk 3-4 gerezd fokhagymát (aki intenzívebb fokhagymaízre vágyik, nyugodtan tegyen bele többet), és vágjuk félbe, majd szeleteljük fel őket.
  2. Ha már jó meleg (nem kell forrnia), beletesszük a francia babot (én fagyasztottból csináltam, de lehet frissből is, csak akkor le kell vágni a végeit és jól megmosni, mielőtt megfőzzük) és a krumplit. Nem kell teljesen puhára főzni, úgy a legfinomabb, ha roppanós. Maximum 10 perc alatt kész.
  3. Amikor megpuhult leszűrjük és hagyjuk lecsöpögni. Addig (én kiöblítem ugyanazt az edényt, ne piszkoljunk mindent össze!:) felteszünk kb. 1 dl olívaolajat a fokhagymával, nem kell sokáig főzni, csak hogy veszítsen egy kicsit az erősségéből, és az olaj vegye át a fokhagyma ízét. (Folyamatosan kevergetjük, és egy pici sót rakunk rá, hogy ne égjen oda) majd beleforgatjuk a leszűrt babot és krumplit. Elzárjuk a tüzet és 1 citrom kifacsart levével meglocsoljuk. Óvatosan összekeverjük, hogy ne törjön össze a krumpli. Ha még száraznak látjuk, nyugodtan öntsünk még hozzá olajat, sózzuk, ha kell(ha a főzésnél eleget raktunk bele,már nem kell extra só) frissen őrölt fekete borsot tegyünk rá.
  4. A magokat zsiradék nélkül megpirítjuk,majd egy kis tálkába tesszük. A másik citromot is kifacsarjuk, ezt is az asztalra tesszük, aki még fanyarabban szereti, meg tudja locsolni még. Mindenki annyi magot szór rá, amennyit szeretne.
  • elkészítettem: 6 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 791
elküldve: 1
receptkönyvben: 29
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Esteraki

Mióta szakács: 2014.02.11.
14 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: sokszor készített receptek
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 5 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

Fasolakia, szezámmagos zöldbab, párolt francia bav

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

lindros
lindros Sat, 2016-01-09 10:41

Ez bizony nagyon finom. Megállja a helyét köretként és önmagában is. Kipróbáltam mindkettőt.

359
zöldbab 1 kg
burgonya 4 közepes db
fokhagyma 3 db
olívaolaj 1 dl
citromlé 2 citromból nyert
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
napraforgómag 2 ek
szezámmag 2 ek
lenmag 2 ek