Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Égetett angol puncs

Égetett angol puncs
Égetett angol puncs
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A puncsfogyasztás az alkoholizálás egyik legcizelláltabb módja, már ha alapból is finom italokból főzzük. Igazi téli lélekmelegítő, nem mellesleg a Büszkeség és balítéletben is ezt hörpölgették két tánc között. Ez a karamellizált változat egészen szelíd ízvilágú, viszont annál alattomosabb - teljesen észrevétlenül lehet tőle berúgni.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Fűszerezhetjük fahéjjal, szegfűszeggel, ánizzsal, tehetünk bele gyümölcsdarabokat, pl. narancsot is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukrot egy lábosba tesszük, belereszeljük a citrom héját, majd lassú tűzön megolvasztjuk, és borostyánszínűre vagy akár sötétebbre égetjük.
  2. Hozzáöntjük a rumot és a bort (fröcsögni fog!), majd tovább főzzük kicsit, hogy újra teljesen elolvadjon a cukor.
  3. Ekkor jöhet bele a víz és a citromlé. Hidegen és forrón is pompás.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 4 534
elküldve: 4
receptkönyvben: 163
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Miss Lemon

Mióta szakács: 2012.04.06.
84 recept

receptjellemzők

konyha: angol
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
mikor: uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

rumos-boros forró ital, lélekmelengető karamellizált puncs, égetett cukros puncs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

240
cukor 12 dkg
citromhéj 1 citromból nyert
rum 1 dl
vörösbor 3 dl
víz 3 dl
citromlé 0.5 citromból nyert