Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egres granita

Egres granita
Egres granita
50 perc / előkészület: 20 perc főzés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (6)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Úgy kaptam ajándékba az egrest. Nem volt kérdéses, mi készüljön belőle ebben a tikkasztó hőségben.

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Az egrest megmossuk, megtisztítjuk (végeit és a virákezdeményeket lecsípkedjük).
  2. 4 dl vízzel és a cukorral felforraljuk a gyümölcsöt, mérsékeljük a lángot, lefedjük és 20-25 percig gyöngyöztetjük, amíg az egres megpuhul/ szétfő.
  3. Turmixban pürésítjük, finom lyukú szűrün átszűrjük, a magokat felfogjuk.
  4. Hűlni hagyjuk.
  5. A cukros gyümölcsléhez adjuk a limoncellot és a citrom levét.
  6. Lapos, fagyálló dobozba töltjük, és mehet is a jégre.
  7. Óránként villával alaposan átkeverjük, amíg olyan nem lesz, mint a hókristály. (kb. 5-6 keverés szükséges ehhez)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 8 090
elküldve: 0
receptkönyvben: 76
elkészítve: 0/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Petra

Mióta szakács: 2007.11.15.
529 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
konyhatitkok: gourmet
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

egres jégkristály, egres hókristály

Hozzászólások (6)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tévésámán
Tévésámán Sat, 2011-05-07 14:53

A granita Szicíliából származó édesség (ami egy jégkása) és nagyon finom - málnásban kóstoltam már :)

MiniMe9
MiniMe9 Thu, 2009-07-23 11:03

És ismét egy fantasztikus ötlet, már egy hete áll a hűtőmbe az egresszószból maradt egres, végre tudom mire használhatom. Köszi:)

96
egres 0.5 kg
gyümölcscukor 50 g
víz 4 dl
limoncello 0.5 dl
citromlé 1 fél citromból nyert