Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egresleves

Egresleves
Egresleves
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A vasárnapi ebéd elég nehéz második fogásához szerettem volna egy könnyű kis levest. Benéztem a fagyasztóba, és találtam egy zacskó egrest, amit még a nyáron kaptam Anyósomtól, akinek szépen termett a kertben.

A neten keresgéltem egy recept után, találtam, de kicsit átalakítottam. Örült a szívem, amikor a családból többen is kértek repetát az ebédnél! :-)

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Ajánlom mindenkinek, aki egy kis különleges, savanykás levesre vágyik.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 1 liter vízből és a cukorból szirupot főzünk, és beletesszük a szegfűszeget, majd beleszűrjük a liszttel elkevert tejet.
  2. Felforraljuk.
  3. Beletesszük a megtisztított egrest, és 2 percig főzzük.
  4. Lehűtve tálaljuk.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 45 210
elküldve: 4
receptkönyvben: 107
elkészítve: 8/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Andi80

Mióta szakács: 2011.12.16.
380 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
fogás: leves
diéta: tojásmentes
adag: 6 főre
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

leves egresből, szegfűszeges egresleves, tejes egresleves

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

tucike
tüci / tucike Mon, 2012-06-11 21:17

ez pont olyan lett mint amilyet nagymamám készített nekem ezelőtt 12 évvel :) köszi nagyon!

124
egres 30 dkg
cukor 10 dkg
tej 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
szegfűszeg 2 db
víz 1 l