Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egresszósz 2. - vadringlóval

Egresszósz 2. - vadringlóval
Egresszósz 2. - vadringlóval
18 perc / előkészület: 3 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A finom krémes egres szószt most a szintén pikáns vadringlóval főztem meg. Főtt új krumplival és fokhagymás sült hússal tálaltam.
A citrom, méz, vanília nagyon különleges ízt ad a tejszínes gyümölcsszósznak. Ha valaki nem szereti az egrest, talán így megkedvelheti...
A vadringlót ilyenkor a kora nyári napokban szinte belecsempészem több mindenbe. Fagyiöntetnek, húsokhoz, levesekhez.
 

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A cukorral és vízzel főzzük meg a megmosott, tisztított egrest a magozott vadringlót, a citromhéj darabokat Kb. 10-15 percig.
  2. A liszttel és a tejszínnel behabarjuk. Pár percig továbbfőzzük.
  3. Turmixoljuk ki krémes állagúra.
  4. Öntsük bele a vaníliás cukrot
  5. Majd ha kissé hűlt az egres, a mézet és a citrom levét is.

  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 987
elküldve: 2
receptkönyvben: 25
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Csaba Magdi

Mióta szakács: 2011.05.10.
50 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
költség egy főre: olcsó receptek
nehézség: könnyű
szezon: nyár
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: szósz
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes
fogás: köret

egyéb elnevezések

mézes szósz egresből és vadringlóból, tejszínes-mézes egres szósz

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

olaszneanci
Olaszné Anci / olaszneanci Wed, 2011-07-13 13:18

Kedves Csaba Magdi !
Jó ötlet, köszönöm ! Máris asztalhoz ülnék, ebben a melegben jól is esne ! Szép napot ! Anci

Csaba Magdi
Csaba Magdi / Csaba Magdi Thu, 2011-07-14 00:04

Kedves Anci!
Érdemes lefagyasztani az egrest ,mert nem sokáig van !
Köszönöm a leveled...
Üdvözlettel Magdi.

419
egres 30 dkg
ringlószilva 6 db
citrom 0.5 db
főzőtejszín 5 dl
cukor 2 ek
méz 4 ek
vaníliás cukor 1 csomag
finomliszt 3 púpozott ek
víz 5 dl