Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egri gömbpalacsinta

Egri gömbpalacsinta
Egri gömbpalacsinta
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mi minden húsvétkor kirándulni megyünk. Tavaly Mezőkövesd volt a cél, megnéztük, milyen a Matyó húsvét.

A neten nézelődtem milyen éttermek vannak a környéken, hol is lenne érdemes egy finomat ebédelni. A választásom a mezőkövesdi Rózsa Étteremre esett. Nagyon tetszett az étterem, kíváncsivá tett az étlapon a desszerteknél az egri gömbpalacsinta. Hát mit mondjak... Isteni!!! Azóta többször jártunk arrafelé, szinte minden alkalommal megálltunk palacsintát enni.

Most nekiálltam, és itthon én is elkészítettem. Férjem szerint "ez pont olyan ízű"!

hozzávalók / 4 adag

A palacsintához

A töltelékhez

Az öntethez

A habhoz

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Megsütjük a palacsintákat a jól bevált receptünk alapján.
  2. 1 dl tejben felfőzzük a darált diót vaníliás cukorral és a cukorral. Majd hozzákeverjük a mazsolát és a rumot/rumaromát.
  3. A vaníliakrémhez a 4 tojássárgáját a cukorral, liszttel, vaníliás cukorral kikeverjük, felöntjük 5 dl tejjel, és gőz fölött sűrű krémmé főzzük.
  4. 4 tojásfehérjét 2 evőkanál cukorral kemény habbá verjük. Kanállal 4 habgömböt formázunk, és egyenként vízben kifőzzük őket.
  5. Egy palacsintát vékonyan megkenünk a dióskrémmel, félbe hajtjuk, megint megkenjük, egyik felét ráhajtjuk egyharmad részre, azt is megkenjük, és a másik részt  ráhajtjuk az előzőre. Így nagyjából egy téglalapot kapunk.
  6. Egy másik palacsintát szintén vékonyan megkenünk diókrémmel, és az előző négyzetet belecsomagoljuk.
  7. Egy tányérra rárakjuk, majd egy habgömböt teszünk a tetejére, és egy kicsit rámelegítünk a mikróban vagy a forró sütőben.
  8. Leöntjük a vaníliakrémmel, és folyékony csokoládéval díszítjük.
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 18 073
elküldve: 9
receptkönyvben: 218
elkészítve: 1/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Kovács Györgyi

Mióta szakács: 2011.07.04.
57 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: palacsinta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert
alkalom: Valentin-nap, vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

habos palacsintagömb, diós palacsinta tojásfehérje habbal, vaníliás diós palacsinta csokiöntettel

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

korfu2000
korfu2000 Sat, 2013-09-28 13:15

Kedves Györgyi!
Mi egri lakosként tértünk be egy egri étterembe - s szintén beleszerettünk az
EGRI GÖMBPALACSINTÁBA!
Kerestük a receptjét, s örömmel találtunk rá a leírásodra! Köszönjük!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Tue, 2012-05-29 10:19

Kedves Szakácsunk!
Tiéd lett 2012.05.28. legnézettebb receptje!
Gratulálunk!
NoSalty.hu csapata

944
finomliszt 125 g
tojás 2 db
vaníliás cukor 20 g
1 csipet
tej 250 ml
vaj 40 g
napraforgó olaj 6 teáskanál
dió 15 dkg
tej 1 dl
cukor 3 ek
vaníliás cukor 1 csomag
mazsola 5 dkg
rum 0.5 teáskanál
tej 5 dl
tojássárgája 4 db
cukor 5 ek
finomliszt 2 evőkanál
vaníliás cukor 1 csomag
tojásfehérje 4 db
cukor 2 ek
csokiszósz 2 ek