Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült csirke

Egyben sült csirke
Egyben sült csirke
75 perc / előkészület: 15 perc sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tuti, hogy elfelejted a bolti grillcsirkét, ha ezt a házi fűszerkeverékes verziót elkészíted! ;)

hozzávalók / 4 adag

A páchoz

A körethez

Szólj hozzá!

elkészítés

A páchoz

  1. Az alapanyagokat egy tálba öntjük, jól összekeverjük.
  2. A csirkét kívül-belül bekenjük a páccal, és minimum 1 órát a hűtőben pihentetjük. Közben elkészítjük a köretet.
  3. Ráhúzzuk a bepácolt csirkét a csirkesütőre, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal úgy, hogy a zöldségeket is érje.
  4. 180 fokos sütőben 60-70 percig sütjük, 15 percenként 90 fokot fordítunk a csirkesütőn, hogy egyenletesen süljön a hús. Egy ecset vagy kanál segítségével a kieresztett levével többször meglocsoljuk a csirkét.
  5. Hústűvel vagy fogpiszkálóval teszteljük, hogy minden kellően megsült-e, majd tálaljuk.

A körethez

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint felvágjuk, majd a csirkesütő tál aljára helyezzük.
  2. Kevés olívaolajjal meglocsoljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 29 970
elküldve: 2
receptkönyvben: 75
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: 2

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
963 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

fűszeres sült csirke

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

786
olívaolaj 4 ek
1 teáskanál
bors 1 teáskanál
bazsalikom 1 teáskanál
majoranna 1 teáskanál
oregánó 1 teáskanál
őrölt fűszerkömény 1 teáskanál
fűszerpaprika 1 teáskanál
fokhagyma 3 gerezd
csirke 1 db
vöröshagyma 1 közepes db
újkrumpli 300 g
gomba 3 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
fokhagyma 3 gerezd
olívaolaj 3 ek
rozmaring 2 szál