Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült fasírt kis csavarral

Egyben sült fasírt kis csavarral
Egyben sült fasírt kis csavarral
65 perc / előkészület: 15 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha egyben sült fasírozottat készítek, általában próbálgatom változtatni az ízeket. Van úgy, hogy baconbe csomagolom, vagy csak sajtosan. Most is elengedtem a fantáziám, ez lett a végeredménye. Családomban mindenkinek nagyon ízlett, ezért le is jegyeztem a receptet.

hozzávalók / 4 adag

Fasírt

Töltelék

Locsolás

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A darált sertéshúst, az apróra fölvágott vöröshagymát és fokhagymát, 1 evőkanál mustárt, őrölt borsot, tojást, sót, zsemlemorzsát és 5 evőkanál fehérbort egy tálban jól összedolgozzuk.
  2. Majd egy sütőpapírra rárakjuk, és befedjük egy másik sütőpapírral. Sodrófával nem túl vékonyra kinyújtjuk.
  3. A szélén kis részt hagyva, rátesszük a sonka-, majd a sajtszeleteket. A spenótot is egyenletesen elosztjuk a sajt tetején. (Ha fagyasztott spenótot használunk föl, akkor egy szűrőn előtte csöpögtessük le.)
  4. A főtt tojást a szélére rakjuk, és föltekerjük. A két végét jól összenyomkodjuk, hogy ne folyjon ki a sajt.
  5. Sütőpapírral kibélelt formába helyezzük, egy kevés olajjal meglocsoljuk, és borral megöntözzük.
  6. Azért, hogy ne repedjen meg az egyben sült fasírozott sütés alatt, vizes kézzel jól megpaskoljuk, mielőtt elkezdjük sütni. Ezt helyettesíti most a bor.
  7. Fasírozottal együtt sütött burgonyát (amin elkészülte után lehet érezni a fűszerek és bor ízét) és vajbabfőzeléket kínáltam hozzá. Jó étvágyat
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 5
össznézettség: 25 119
elküldve: 4
receptkönyvben: 109
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Éva házias konyhája

Mióta szakács: 2014.02.15.
139 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szakács elkészítette: párszor készített receptek
alkalom: húsvét, buli receptek, karácsonyi receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

spenóttal töltött stefánia, egyben sült fasírozott

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Nosalty.hu
Nosalty.hu Sat, 2018-11-17 03:01

Kedves Szakácsunk!
Gratulálunk, a Tiéd lett 2018.11.16. legnézettebb receptje!
Üdvözlettel, NoSalty.hu

630
darált sertéshús 500 g
vöröshagyma 1 kis fej
fokhagyma 3 gerezd
mustár 1 ek
fekete bors 0 ízlés szerint
tojás 2 db
0 ízlés szerint
zsemlemorzsa 4 ek
fehérbor 5 ek
spenót 200 g
főtt tojás 3 db
prosciutto 100 g
füstölt sajt 50 g
napraforgó olaj 0.5 dl
fehérbor 1.5 dl