Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült japán hamburger almával

Egyben sült japán hamburger almával
Egyben sült japán hamburger almával
55 perc / előkészület: 10 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A japán hamburger ízvilága kicsit más, mint amit általában megszoktunk. Egy nagyon finom, egyben sült verziót készítettem.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha nincs panko, akkor használjunk kiflit helyette, de ne vigyük túlzásba, mert akkor túl száraz lesz a végeredmény.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Héjastól felszeleteljük vékonyan az almát, majd a mikróban megpároljuk (500W-2perc).
  2. A hagymát és fokhagymát apróra vágjuk, és egy kis olajon megfuttatjuk. Mindkettőt félretesszük, és hagyjuk kihűlni.
  3. A panko-t leöntjük tejjel, hogy egy kicsit megszívja magát.
  4. A darált marhahúst egy tálba tesszük, majd hozzáadjuk a fenti alapanyagokat, tojást és fűszereket. Jól dolgozzuk össze az egészet. A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsire formázzuk a hamburgert, a maradék fél almával díszíthetjük. 200 fokon süssük 10 percet, majd 180 fokra csökkentve a hőmérsékletet további 35 percig süssük.
  6. A végén végezzünk tűpróbát, hogy átsült-e teljesen.
  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 760
elküldve: 0
receptkönyvben: 8
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: japán
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: húsételek
nehézség: könnyű
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

japán hamburger, egyben sült fasírt, vagdalt, japán fasírt, japán konyha

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

319
alma 0.5 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
vöröshagyma 1 közepes db
olívaolaj 1 ek
panko 1 bögre
tej 1 dl
darált marhahús 400 g
tojás 1 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 1 késhegynyi
fahéj 1 késhegynyi