Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült karaj 2. - mustáros

Egyben sült karaj 2. - mustáros
Egyben sült karaj 2. - mustáros
60 perc / sütés: 60 perc
receptkönyvben hozzászólások (34)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Anyukámtól tanultam, nagyon finom húscsoda.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Habos krumplipürét és savanyúságot ajánlok mellé!

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy magas falú tepsit kibélelünk alufóliával úgy, hogy majd bele tudjuk csomagolni a húst.
  2. A karajt megmossuk, majd bevagdossuk, mintha szeletelnénk, de nem vágjuk el teljesen, az alja maradjon egyben.
  3. A szeletek közé teszünk a szalonnacsíkokból, a kolbászból és a hagymakarikából is, sózzuk, borsozzuk.
  4. Húsvarázzsal megszórjuk a hús tetejét, majd mustárral jól megkenjük.
  5. Kis vizet öntünk köré, majd becsomagoljuk az alufóliába, és betesszük az előmelegített sütőbe.
  6. Amikor megpuhult, kicsomagoljuk, és hagyjuk, hogy megpiruljon!
  7. Köretnek rizs és krumplipüré az ideális, jól meglocsolva a szaftjával (ha nem sült le).

  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 18
össznézettség: 101 384
elküldve: 40
receptkönyvben: 1 050
elkészítve: 72/86
Facebookon megjelent: -

szakács

Nassoló Naplopó

Mióta szakács: 2011.01.17.
17 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
szezon: bármikor
kategória: húsételek
nehézség: közepes
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyben sült karaj gazdagon, fűszeres-mustáros karaj, tepsiben sült karaj

Hozzászólások (34)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Timeeaa
Timeeaa Wed, 2015-01-14 18:15

Másfél órája van fólia alatt es meg nem jó 180 fokon van mindent pontosan csináltam remélem kétórás hossza elég neki aztán meg másfél míg pirul......

Timeeaa
Timeeaa Wed, 2015-01-14 12:34

Mennyi vizet kell alá önteni?Nemkell pótolni ha elfő?Nem fog leragadni?:)

jomedo
jomedo Fri, 2014-01-03 07:43

Köszönöm a receptet! Újévre elkészítettem , nagyon finom és mutatós! Biztos még megsütöm máskor is
:)

dalima
dalima Thu, 2014-01-02 16:08

Karácsonyra készítettem, nagyon ízlett a család minden tagjának! :) Vajpuha lett a husi, nem száraz, finom ízletes. Máskor is elkészítem. Buék!

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Sat, 2012-01-14 10:05

Nagyon aranyosak vagytok! Örülök, hogy mindenkinek ízlik és megváltozott a véleményetek az egyben sült karajról. :) Tök jó, hogy így újítotok rajta, a krumplis verziót én is ki fogom próbálni hamarosan, mert eddig erre még nem is gondoltam. :)

witch
witch / witch Fri, 2012-01-13 22:39

Nem igazan sutok karajt egeszben, de ez a recept megvaltoztatta a szokasokat nalunk!
Raktam kore egy par szem burgonyat, amibol hagymas tort krumpli lett. A parom nem tudott
velemenyt mondani, mert tele volt a szaja.:D

mucó
Mucó / mucó Sun, 2011-12-25 16:37

Helló!
Nagyon köszönjük a receptet!Isteni étek!
Igazán jól sikerült.
2-féle szalonnát(házi,bacon),fokhagymát is raktunk bele.
A párom el is nevezte:
"Drága mama á la anyós váró egybesült karajnak!"

smagdi
smagdi Mon, 2011-08-22 13:11

Hát ez valami isteni finom, igazi férfias kaja. Csak erős gyomrúaknak, mert nem éppen diétás, de az ízhatás valami fantasztikus. Nem szeretem az egybensült karajt, mert nekem mindig olyan ízetlen a közepén a hús, de a Te módszereddel ez a gond is megoldódott. Gratulálok ehhez a finom és kiadós recepthez.

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Tue, 2011-03-15 13:37

Kedves Márta!

Nagyon örülök, hogy ízlett! Én nem szeretem a kolbászt, apa igen, de az íze, ami kisül belőle az nagyon pikánssá teszi a husit! Próbáld majd ki. A belevalókat pedig variálhatod nyugodtan! :)

Betty

nagyné máté márta
nagyné máté márta Tue, 2011-03-15 11:39

Megsütöttem és valóban finom lett!Speciel kolbász nélkül ,mert nem volt itthon,így is ütős vo

lt!Legközelebb,majd azzal is ki lesz próbálva,mert a családnak Ízlett.Köszi a receptet!Üdv: Márta9

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Tue, 2011-03-01 16:33

Szia!

Köszi a receptet,az enyém is ilyen szépre sikerült,máskor is készítek mert a családomnak nagyon ízlett!!!

Üdv:Erzsi

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Sun, 2011-02-27 15:29

Kedves Edit!

Nagyon örülök, hogy ízlett a hús! Tök jó a pozitív visszajelzés, váljék mindig egészségetekre! :)
Neked is szép napot!

Betty

Bató Edit
Bató Edit Sun, 2011-02-27 14:03

Szia Betty!
Nagyon finom volt a husid! Sztem nem most készült utoljára. Köszi a jó receptet (és anyukádnak is!)
Szép napot Neked.
Edit.

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Tue, 2011-02-22 20:55

Kedves macskamedve!

Előtted egy nappal volt az én névnapom is! :) Isten éltessen mind neved-, mint szülinapod alkalmából! Remélem sikert aratsz ezzel a kis főétellel! :) Majd írd meg hogy sikerült és ízlett-e neked és a vendégeknek! :)
Puszi

Betty

macskamedve
macskamedve Tue, 2011-02-22 12:00

Kedves Betty! Ez egy csodás étek! Jövő héten szombaton egy szép nagy társaságban ünneplem névnapom és születésnapom egyben, és ez lesz az egyik főfogás! Zsuzsi

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Mon, 2011-02-21 22:09

Az ugye nem komoly, hogy LÓKOLBÁSZ ?!?

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Tue, 2011-02-22 07:48

Kedves szlartibartfaszt!

De igaz és a lókolbász kissé drágább is mint egy lángolt kolbász (legalábbis felénk). :) Én mondjuk nem szeretem a kolbászokat, de a környezetem férfi tagjai szerint nagyon finom a lókolbász! :)

Betty

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Mon, 2011-02-21 20:50

Szia!

Nagyon örülök hogy tetszik, remélem ízleni is nagyon fog! Elrontani nem lehet (ha csak le nem égeted:)).
Ha elkészítetted kérlek írd meg, milyen lett!

Betty

Bató Edit
Bató Edit Mon, 2011-02-21 19:44

Szia Betty!
A leírásod alapján csodás ez a husi. Mentem a receptet és hamarosan kipróbálom.
Üdvözlettel, Edit

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Mon, 2011-02-21 17:38

Szia!

Igazából ez függ attól, hogy mekkora a karaj. Én mondjuk nem időre szoktam, hanem kb. 1 óra múlva kissé kicsomagolom és megszúrom az egyik hússzeletet hústűvel és ahhoz mérten, hogy puha-e vagy sem csomagolom ki a húst, hogy lesüljön, közben néha meglocsolgatom még a szafttal, hogy azért nagyon ne száradjon ki a teteje. Azért kell neki jócskán idő, összesen saccra 2-2 és fél óra.
Hőfokot se igazán tudok írni, mert sajnos az én sütőmnek max és min. fokozata van...úgyhogy némi köztes lángot néha felfedezek, találomra szoktam sütni, többször ránézek a sütnivalókra. :)
Próbáld ki! Remélem sikerül!
Jó sütést!

Betty

Judith93
Judith93 Mon, 2011-02-21 18:02

Szia!
Köszi a válaszodat, azért kérdeztem, mert, ha szinte fel van szeletelve, gondoltam kevesebb idő is elég, mintha valóban egybesült lenne.
üdv.: Judith

Suncika04
Nassoló Naplopó / Suncika04 Mon, 2011-02-21 18:37

Nem, mert a szeletek között a szalonna, kolbász, hagyma, stb. elég szorongósan vannak, jól kitöltik a helyet, én úgy vettem észre, hogy a szeletek belseje - épp ezért, mert elég tömör az egész - nehezebben puhul. De azért ajánlom, hogy figyelgesd. :)
Ha kipróbáltad írd meg hogy ízlett! :)

Betty

Amurath
Nyulas / Amurath Mon, 2011-02-21 14:43

Én meg már azt hittem, hogy ez az én receptem a kép alapján, mert én is ilyen tányéron szoktam fotózni! :-))) Ténylge nagyon guszta, várjuk a többit is! Üdv, Zsuzsa

bokine
bokine / bokine Mon, 2011-02-21 14:36

Gratulálok első receptedhez. Nagyon szép a kép és gusztusos a husi is. Üdv: Erika

1229
sertés rövidkaraj 1.5 kg
erdélyi szalonna 15 dkg
lángolt kolbász 30 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
magyaros fűszerkeverék 0 ízlés szerint
mustár 3 ek