Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült pulykacomb gombával párolt fehérkáposztával

Egyben sült pulykacomb gombával  párolt fehérkáposztával
Egyben sült pulykacomb gombával  párolt fehérkáposztával
130 perc / előkészület: 20 perc főzés: 20 perc sütés: 90 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha valakinek tényleg nagyon kevés ideje van, de szeretne igazi karácsonyi ételt az asztalra tenni, a legjobb választás! Még több gombarecept itt!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A pulykacombokat sózzuk, borsozzuk, majd kevés olajjal megkent hőálló tálba tesszük. Rászórjuk a cikkekre vágott lilahagymát, a fokhagyma gerezdeket és az apróra vágott rozmaringot. 180 fokos, előmelegített sütőben lefedve kb. másfél óra alatt aranybarnára sütjük.
  2. Amíg a hús sül, elkészítjük a köretet. A fél fej fehérkáposztát lereszeljük, köménymaggal, sóval és egy kevés barnacukorral kb. 20 percig pároljuk, majd végül ízlés szerint 2-3 evőkanál balzsamecettel meglocsoljuk.
  3. A gombákhoz pácot készítünk: szőlőmagolajban sót, borsot, egy csomag csíkokra vágott zöldhagymát, 2 gerezd apróra vágott fokhagymát összekeverünk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombákat. Hőálló tálba tesszük, és sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 20 241
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: 4/4
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
115 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tél
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel

receptkategóriák

egyéb elnevezések

fokhagymával sült pulyka, fűszeres pulykacombok

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

NoSalty
Nosalty / NoSalty Thu, 2019-10-10 16:49

Kedves Szakácsunk!
Köszönjük a gyönyörű receptjeidet.
 Szerintünk ez a fogás nagy eséllyel befutó lehet a Bock receptversenyünkön! Nevezd be az alábbi linken október 30-ig, hogy Tiéd legyen a 3 napos wellness hétvége a Bock Hotel Ermitage****-ban 2 fő részére, vagy a többi értékes ajándék egyike! A jó hírünk, hogy egyszerre több receptedet is nevezheted, szurkolunk Neked!
https://www.nosalty.hu/ajanlo/nyerj-hetveget-villanyban-uj-receptverseny...
Üdvözlettel, a Nosalty csapata

627
gomba 1000 g
zöldhagyma 1 közepes db
szőlőmagolaj 1 dl
pulykacomb 1000 g
fokhagyma 1 fej
lila hagyma 2 közepes db
káposzta 0.5 közepes fej
köménymag 1 ek
barna cukor 0.5 ek
balzsamecet 2 ek
rozmaring 2 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint