Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült sertésszűz tócsnival

Egyben sült sertésszűz tócsnival
Egyben sült sertésszűz tócsnival
44 perc / előkészület: 30 perc sütés: 14 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Soknak látszik a feladat, de szerintem teljesen egyszerű, semmi nem megy veszendőbe és nagyon finom.

hozzávalók / 4 adag

Pácolás

Sütés

Tócsni

Szósz

Szólj hozzá!

elkészítés

Pácolás

  1. A sertésszüzet kettévágjuk, lehártyázzuk, és 1-2 órára a worchestershire szószból, korianderből, szegfűborsból álló pácba tesszük hűtőbe.
  2. Ha nagyon oda akarjuk tenni magunkat, előtte egy órára betehetjük 6%-os sóoldatba (1 liter víz, 6 dkg só), de ez elhagyható. Ha mégis így készítjük, akkor nem kell sózni sütés előtt.
  3. Ha letelt az idő, a páctól lecsepegtetjük a húst, szárazra töröljük, külsejét sózzuk, frissen őrölt borssal gazdagon megszórjuk.

Sütés

  1. Egy tapadásmentes serpenyőben olajat és vajat forrósítunk, amiben erős tűzön körbesütjük a húst, míg kérget kap.
  2. Ezután levesszük a lángot, és lefedve 8-10 perc alatt készre sütjük a húst (vastagságtól függően), vagy sütőben is süthetjük 180 fokon 10-15 percig.
  3. Ha a hús megsült, tálra tesszük, lazán letakarjuk fóliával, és hagyjuk 10 percig pihenni, mielőtt felszeletelnénk.

Tócsni

  1. A burgonyát meghámozzuk, lereszeljük nagyobb lyukú reszelőn, sózzuk, borsozzuk, felaprított snidlinget adunk hozzá, egy tojást és 2 ek lisztet, ami kicsit sűríti.
  2. Tapadásmentes serpenyőben vajat forrósítunk, és abba púpozott evőkanálnyi krumplis masszát teszünk, amit szétnyomkodunk a kanállal. Mérsékelt tűzön mindkét oldalát aranybarnára sütjük.
  3. Papírtörlőre szedve leitatjuk a felesleges zsiradékot.

Szósz

  1. Abba a zsiradékba, amiben a húst sütöttük, beleöntjük a páclevet, csipkelekvárt, citromhéjat reszelünk bele, citromot csavarunk bele, és lassú tűzön néhány percig forraljuk, majd hozzáadunk egy kanál vajat, hogy fényes és sűrűbb legyen.
  2. Leszűrjük mártásos kancsóba, és a felszeletelt hús mellé kínáljuk.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 9
össznézettség: 37 644
elküldve: 5
receptkönyvben: 71
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, Valentin-nap, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

szűzpecsenye lapcsánkával, pácolt szűzérme

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

varrom
varrom Sun, 2016-10-02 16:13

almaszósszal csináltam meg, valami isteni volt, köszönöm a receptet, mostantól az életünk része lesz!

529
sertésszűz 80 dkg
worcestershire-szósz 4 ek
koriandermag 1 kávéskanál
szegfűbors 0.5 kávéskanál
szőlőmagolaj 1 ek
vaj 1 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
burgonya 50 dkg
tojás 1 db
finomliszt 2 evőkanál
snidling 1 ek
1 kávéskanál
bors 1 kk
vaj 5 dkg
csipkebogyó lekvár 2 ek
worcestershire-szósz 4 ek
citromlé 1 ek
citromhéj 0.5 citromból nyert
vaj 1 tk