Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyben sült szűzpecsenye gombaszósszal

Egyben sült szűzpecsenye gombaszósszal
Egyben sült szűzpecsenye gombaszósszal
60 perc / előkészület: 20 perc sütés: 40 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tavasszal nagyon szeretem az újkrumplit, amelyet általában ezzel a gombás raguval szoktam elkészíteni, és valamilyen húst sütök hozzá. Tökéletes vasárnapi ebéd!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Sózzuk, borsozzuk a szűzpecsenyéket, majd bekenjük mustárral, és megszórjuk majorannával.
  2. Az így előkészített húst egy nagyobb fedeles edényben, pici olajon, kevés vízzel elkezdjük párolni, és megszórjuk apróra vágott hagymával.
  3. A húst állandó forgatás mellett pároljuk úgy, hogy odapiruljon, de vigyázzunk arra, hogy az elpárolgó vizet pótoljuk. Ez állandó felügyeletet igényel, de megéri, mert ez az elkészítési mód igen finom ízt ad a húsnak.
  4. Fél óra múlva adjuk hozzá a felszeletelt gombákat. Bármilyen méretű gomba felhasználható, sőt keverhetjük a fajtákat is.
  5. Pároljuk együtt további 8-10 percig, majd szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel.
  6. Az újburgonyát ne hámozzuk, csak alapos mosás után vágjuk ketté, sózzuk, szórjuk meg köménymaggal, és 200 fokon kb. 40 perc alatt süssük meg. Nagyon finom, még friss salátával is!
  • sütési hőfok: 200°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 16 607
elküldve: 2
receptkönyvben: 83
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Gombagasztro

Mióta szakács: 2014.09.11.
108 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kategória: húsételek
alkalom: karácsonyi receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: közepes
szezon: tavasz
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

Egyben sült szűzpecsenye gombaszósszal és tepsis újburgonyával, szűzpecsenye csiperkével, sertéssült gombával

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

542
csiperkegomba 1 kg
sertésszűz 2 db
lila hagyma 1 közepes db
újkrumpli 1 kg
köménymag 0 ízlés szerint
mustár 2 teáskanál
majoranna 2 kk
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint