Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyedényes sütőtökös tészta kolbászmorzsával

Egyedényes sütőtökös tészta kolbászmorzsával
Egyedényes sütőtökös tészta kolbászmorzsával
22 perc / előkészület: 10 perc főzés: 12 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A maradék sütőtök felhasználásának legkrémesebb, legfinomabb, leggyorsabb változata!

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A kolbászt felkarikázzuk, és egy szélesebb, laposabb lábasban vagy serpenyőben roppanósra pirítjuk. Kivesszük, félretesszük, míg kihűl.
  2. A visszamaradt zsíron megfuttatjuk a finomra vágott fokhagymát, felöntjük a borral és az alaplével. A sült tököt belekaparjuk (ha nem volt sült tökünk, akkor 200 fokra előmelegített sütőben süssük a nyers tököt 50 percig, vagy amíg teljesen meg nem puhul). Botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk, belereszeljük a szerecsendiót.
  3. Felforraljuk. Ha már forr, beletesszük a tésztát, és folyamatosan kevergetve főzzük 10 percig. Ha már majdnem puha, belemorzsoljuk a kecskesajtot, és kevergetve főzzük még 2 percig, míg krémes szósz keletkezik a tészta körül.
  4. A kolbászkarikákat összetörjük (klopfolóval, mozsárban vagy aprítóban). A bazsalikomot finomra vágjuk. A tésztára szórjuk a kolbászt és a morzsát is, és azonnal tálaljuk
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 6
össznézettség: 2 997
elküldve: 1
receptkönyvben: 77
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Dacota

Mióta szakács: 2009.11.28.
532 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
diéta: cukormentes
nehézség: könnyű
költség egy főre: megfizethető receptek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
kategória: tészta
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

egyedényes sütőtökös tészta, kolbászos-sütőtökös tészta

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

márta66
márta66 Tue, 2018-11-20 11:35

Kedves Dacota! A 40 dkg tészta nem "csuszpájzosodik" el a sütőtök pürében? A mennyiségek miatt valahogy nehezen tudom elképzelni, hogy meg lehet főzni ennyi pürében (besűrűsödik a sütőtök) ennyi tésztát... Bocsánat a kétkedésért! Szívesen elkészíteném ezt az ételt v vmi hasonlót, de elrontani nem szeretném! Köszi, ha válaszolsz! M.

Nemes Nóra
Dacota / Nemes Nóra Tue, 2018-11-20 15:41

Szia Márti!
Nekem pont jó volt. :) Az alaplé miatt nem olyan sűrű a szósz, úgyhogy ne aggódj :)Ha nagyon nem bízol benne, akkor tarst kéznél még 2 deci alaplevet, de így is biztosan működik :)

Szép napot,

Nóra

Juliusz48
Juliusz48 Tue, 2018-11-20 09:05

Kedves Dacota! A sütőtökös tészta kolbászmorzsával receptből, csak a kolbász mennyisége maradt ki az alapanyaglistából.

651
tészta 40 dkg
sütőtök 30 dkg
alaplé 1 l
fehérbor 1 dl
bazsalikom 3 ek
kecskesajt 10 dkg
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
fokhagyma 2 gerezd
szerecsendió 1 csipet
parasztkolbász 10 dkg