Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszemélyes körtés-camembert-es pite

Egyszemélyes körtés-camembert-es pite
Egyszemélyes körtés-camembert-es pite
35 perc / előkészület: 15 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Volt otthon egy finom, francia camembert sajtom, ami már elég érett volt. A többit csak hozzáválogattam. Persze a piténket tölthetjük bármivel, amit szeretünk. A méret talán határt szab az étvágyunknak. Ha nekiláttunk a másodiknak is, akkor már úgyis mindegy.

hozzávalók / 6 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tészta összetevőit összegyúrjuk, folpackba csomagolva egy órára hűtőbe tesszük.
  2. A pihentetett tésztát elővesszük, 6 részre osztjuk, kis golyókat gyúrunk belőlük, majd lisztezett deszkán kerekre kinyújtjuk (kb. 20-21 cm átmérőjűre).
  3. Kis piteformákat (alja 8 cm, felül 10 cm) kivajazunk, a kerek tésztát belesimítjuk, hogy a széle jól túllógjon a peremen.
  4. Az ötszínű tarka borsot, a rózsaborsot és a borókabogyót mozsárban összezúzzuk.
  5. A körtéket meghámozzuk, négybe vágjuk, magházát kivágjuk, keskeny, 2-3 mm-es szeletekre vágjuk.
  6. A diót durva darabokra törjük, hatodát a tésztára szórjuk, kevés barna cukrot szórunk rá, majd a körtedarabkákat, a hasonló méretűre szeletelt camembert sajtot, az áfonyát is ráhalmozzuk, kevés fahéjjal, barna cukorral megszórjuk, és a borskeverékből is szórunk rá egy jó csipettel.
  7. A tésztát ráhajtogatjuk a töltelékre, de a közepén nyitva hagyjuk, hogy a gőz el tudjon szállni belőle.
  8. A maradék fél tojással megkenjük a tésztákat. A szabadon maradt gyümölcsökre 1 kk juharszirupot locsolunk.
  9. 170 fokra előmelegített sütőben, hőlégkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük a pitéket. 
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 10 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 131
elküldve: 0
receptkönyvben: 14
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Évi néni

Mióta szakács: 2011.07.24.
1830 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
fogás: amuse-bouche
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

körtés camembert sajtos pite, mini pite, egyszemélyes pite

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

488
tönkölybúza liszt 20 dkg
vaj 10 dkg
gyümölcscukor 3 dkg
citromhéj 0.5 citromból nyert
citromlé 1 tk
tejföl 1 ek
tojás 0.5 db
1 csipet
körte 3 nagy db
dió 6 dkg
camembert sajt 10 dkg
fekete áfonya 12 dkg
barna cukor 6 teáskanál
fahéj 6 csipet
négyszínű bors 6 csipet
rózsabors 1 teáskanál
borókabogyó 3 db
juharszirup 2 ek