Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

"Egyszer volt az élet" torta epres-túrós töltelékkel

"Egyszer volt az élet" torta epres-túrós töltelékkel
"Egyszer volt az élet" torta epres-túrós töltelékkel
90 perc / előkészület: 60 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Emlékszik még valaki az Egyszer volt az élet című francia mesére? Nos, kisfiam imádja, így adott volt, hogy ilyen jellegű tortát készítsek a versenyre.

hozzávalók / 4 adag

Tortalap

Krém

Bevonat

Szólj hozzá!

elkészítés

Tortalap

  1. Elsőként szétválasztjuk a tojásokat.
  2. A tojássárgához hozzáadjuk a 200 g cukrot, a tejet, a mézet és az olajat. Alaposan elkeverjük. Majd belekeverjük a sütőporral elkevert lisztet. Pár percig kavarjuk robotgéppel.
  3. Ezután a tojások fehérjét kemény habbá verjük. Belerakjuk a 100 gramm cukrot, és még tovább verjük.
  4. Ha kemény a hab, óvatosan hozzáforgatjuk a masszához. Végül belekeverjük az ételfestéket, hogy szép piros legyen.
  5. Három felé osztjuk a tésztát, és 24-es átmérőjű tortaformába három lapot sütünk 180 fokon.

Krém

  1. Az epret összetörjük kézi mixerrel.
  2. Hozzárakjuk, a túrót, a porcukrot (aki édesebben szereti, tehet bele többet), a reszelt citrom héját és a vaníliaaromát.
  3. Felverjük a tejszín. Majd óvatosan hozzákeverjük az epres túróhoz.
  4. Belekeverjük a zselatinfixet. Megtöltjük vele a kihűlt tortát, és hűtőbe rakjuk.

Bevonat

  1. Körbekenjük a tortát vajkrémmel.
  2. Keményítős felületen kinyújtjuk a fondantot. Ráterítjük a tortára.
  • sütési hőfok: 180°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 106
elküldve: 0
receptkönyvben: 7
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Katzenbach

Mióta szakács: 2019.04.10.
1 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
receptverseny: Piros Sütis Receptverseny
kategória: torta
mikor: ebéd, uzsonna
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

epertorta

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

2527
cukor 300 g
tojás 5 db
tej 187 ml
napraforgó olaj 187 ml
finomliszt 437 g
sütőpor 1 csomag
méz 2 ek
ételfesték 3 kávéskanál
növényi habtejszín 3 dl
tehéntúró 250 g
citromhéj 1 citromból nyert
eper 200 g
porcukor 4 púpozott ek
vaníliaaroma 1 kávéskanál
zselatinfix 1 csomag
vajkrém 300 g
cukorfondant 700 g