Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű bagel

Egyszerű bagel
Egyszerű bagel
50 perc / előkészület: 30 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tele van vele az internet, istenítik és csodálják, de mégis mit tudhat egy lyukas zsemle? A bagel, a tésztáját tekintve, nem extra. Ami igazán egyedivé teszi az az, hogy a meggyúrt, megkelesztett tésztából formált kis tésztakarikákat egy percig főzni kell sütés előtt - mégpedig forrásban lévő, cukros vízben. Így a bagelek külseje ropogós lesz, belsejük pedig sűrű és puha.

hozzávalók / 8 adag

A tésztához

A főzővízhez

A tetejére

ajánlat

Egy full extrás reggelihez, vagy délutáni uzsonnának ajánlom, de a nap bármely szakában lehet belőle isteni szendvicset készíteni.

Szólj hozzá!

elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához összegyúrjuk a hozzávalókat, kézzel vagy gépben. Egy ruganyos, de azért nehezen gyúrható fehér tésztát kell kapjunk. Miután összeállt, szépen letakarjuk, és 60 percet kelesztjük.
  2. Ha szépen megkelt, kivesszük, kicsit átgyúrjuk, majd 8 egyenlő részre osztjuk.
  3. A 8 kis részből egyenletes gombócokat sodrunk, majd letakarjuk őket, és 15 percet még pihentetjük. Nem tovább, mert túlságosan megkel, és nem fog sikerülni a főzés.
  4. Ha eltelt a 15 perc, kialakítjuk a bageleket. Minden bucit kb. 20-25 centis rúddá sodrunk, majd egy mozdulattal hurkot képezünk, és összenyomjuk a két véget. Ha nem tapad oda, kicsit meg lehet vizezni a tésztát.

A főzővízhez

  1. Eközben egy nagy serpenyőben vagy lábasban vizet forralunk, a cukorral. Nem kell, hogy forrjon, csak gyöngyözzön a víz.
  2. A kész bagelkarikákat óvatosan a gyöngyöző vízbe eresztjük. A lábas méretétől függ, hogy mennyit, de ne legyenek nagyon zsúfoltan. Mindkét oldalán 30 mp-ig főzzük, majd kis csepegtetés után mehetnek egyből a sütőpapírral kibélelt tepsibe.

A tetejére

  1. A tepsiben megkenjük őket egy darab felvert tojással, majd jó bőven megszórjuk a kívánt magokkal.
  2. Ezután 220 fokra előmelegített sütőbe toljuk, és kb. 20 percig sütjük, amíg aranybarnák nem lesznek.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 24
össznézettség: 6 305
elküldve: 6
receptkönyvben: 79
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Hajnal Stefi

Mióta szakács: 2017.05.17.
12 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, reggeli, tízórai, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
fogás: egyéb fogás
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
kalória: átlagos
konyha: zsidó
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: bagel
hasonló kategóriák: hamburger-buci, buci, zsemle, burek, croissant, édes leveles, briós, kifli, perec, pita

egyéb elnevezések

bagel, zsemle, kalács, bagett

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

floragg23
floragg23 Fri, 2020-05-15 20:03

Egymás után 2 nap is elkészítettem, olyan hamar elfogyott :). Hálás-hálás köszönet a receptért, ami azon kívül hogy isteni finom, még iszonyat könnyű is.
Csak ajánlani tudom!

349
finomliszt 60 dkg
víz 3 dl
napraforgó olaj 1 ek
friss élesztő 20 g
cukor 2 csapott ek
2 teáskanál
víz 2.5 l
barna cukor 2 ek
mák 2 ek
szezámmag 2 ek
lenmag 2 ek
1 kávéskanál
tojás 1 db