Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű báránytagine

Egyszerű báránytagine
Egyszerű báránytagine
145 perc / előkészület: 15 perc főzés: 130 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A marokkói étel egy egyszerűbb változata - speciális edény nem kell hozzá, de legalább annyira finom, mint az eredeti!

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Kuszkusszal tálaljuk.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A húst felkockázzuk, a hagymát finomra vágjuk.
  2. A húshoz adjuk a hagymát, az összes fűszert és három ek. olívaolajat. Jól összekeverjük.
  3. A másik 3 ek. olívaolajat egy nagyobb serpenyőben felhevítjük, és rátesszük a fűszeres húst. Nagy lángon pár perc alatt megkapatjuk a húst, majd felöntjük a vízzel, és lefedve 2 órán át főzzük. Ha szükséges, időnként pótoljuk alatta a vizet.
  4. Ha megpuhult a hús, hozzáadjuk a kanál mézet és az aszalt szilvát. Még 10-15 percig főzzük, míg a szilva kicsit megpuhul, és a szósz besűrűsödik.
  5. Tálalás előtt rászórjuk a petrezselymet és a mandulát.
  • elkészítettem: 4 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 945
elküldve: 2
receptkönyvben: 36
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 2

szakács

Metro

Mióta szakács: 2016.11.16.
63 recept

receptjellemzők

konyha: arab
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító, paleolit fogyókúra
alkalom: húsvét, karácsonyi receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
konyhatitkok: gourmet
kategória: húsételek
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
költség egy főre: megfizethető receptek
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

báránytagine aszalt szilvával

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

510
bárányhús 80 dkg
lila hagyma 1 közepes db
kurkuma 1 ek
római kömény 2 teáskanál
fahéj 2 teáskanál
gyömbérpor 2 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 6 ek
víz 1.5 dl
méz 1 ek
aszalt szilva 10 dkg
petrezselyem 3 ek
mandulapehely 2 dkg