Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű burgonyafőzelék

Egyszerű burgonyafőzelék
Egyszerű burgonyafőzelék
30 perc / előkészület: 10 perc főzés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hidegebb télies napokon, amikor az ember bendője is egy kis melegségre vágyik, tökéletes választás a főzelék: laktató, rostban gazdag, és igazából bármilyen zöldségből készíthetjük.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk és karikára vágjuk.
  2. Az olajat egy lábasban felmelegítjük, kicsit megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát. Erre jön majd a burgonya, amit annyi alaplével öntünk fel, hogy teljesen ellepje (kb. 7-8 dl). Beletesszük 4-5 babérlevelet, és kb. 20-30 percig fedő alatt főzzük, amíg telejen megpuhul.
  3. Mikor a burgonya megfőtt, akkor egy tálban összekeverjük a vegán tejfölt a kukoricaliszttel és 1-2 merőkanál főzővízzel.
  4. Visszaöntjük a burgonyára, elkeverjük, és botmixerrel picit beleturmixolunk, majd alacsony lángon tovább főzzük, hogy besűrűsödjön. Ha nagyon híg maradna, akkor még kell bele kukoricaliszt, amit elég csak egy kevés főzővízzel kikeverni.
  5. Miután elkészült, melegen tálaljuk. Mi zöldségfasírttal tálaltuk.
  • elkészítettem: 13 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 3
össznézettség: 15 147
elküldve: 0
receptkönyvben: 152
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty vegán

Mióta szakács: 2020.01.13.
24 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
szezon: bármikor
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: főétel

egyéb elnevezések

burgonyafőzelék

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

271
burgonya 700 g
vöröshagyma 1 közepes db
zöldség alaplé 7 dl
babérlevél 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
olívaolaj 3 ek
szójatejföl 10 ek
kukoricaliszt 2 evőkanál