Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű citromtorta piskótából

Egyszerű citromtorta piskótából
Egyszerű citromtorta piskótából
60 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ha nem várjuk meg, hogy kihűljön a krém, és úgy keverjük bele a margarint, folyós lesz a krém.

hozzávalók / 12 adag

A piskótához

A citromkrémhez

ajánlat

Bármilyen összejövetelre ajánlom

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Kivajazunk, és -lisztezek egy csatos tortaformát, félretesszük.
  2. Egy tálban robotgépel felverjük a tojásfehérjét a cukorral, majd a tojássárgával.
  3. Utána óvatosan széles fejű fakanálal beleforgatjuk a lisztet.
  4. Majd beleöntjük a csatos tortaformába, és előmelegített sütőben megsütjük tűpróbáig.
  5. A citromkrémhez egy tálba belereszeljük a citromok héját, és belecsavarjuk a levét, majd hozzárakjuk a porcukrot és a négy tojást. Összekeverjük, majd vízgőz fölött robotgéppel addig keverjük, amíg besűrűsödik. Félrerakjuk, hogy kihűljön. Ha kihűlt, robotgéppel apránként belekeverjük a margarint.
  6. Amint megsült a piskóta, és kihűlt, kettévágjuk, és megkenjük a krémmel, majd díszítjük citromdarabokkal.
  • sütési hőfok: 160°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 37 144
elküldve: 12
receptkönyvben: 200
elkészítve: 6/10
Facebookon megjelent: -

szakács

vicácska

Mióta szakács: 2011.12.04.
13 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

citromkrémes piskótatorta, citromos torta egyszerűen

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Erasmus20
Erasmus20 Sun, 2017-03-12 09:53

Hát semelyik része nem sikerült nekem sem!!
Mindent a leírás szerint csináltam.
A krém folyós lett,a margarinnal darabos,úgy hogy kuka lett a vége.
5 db citrom leve nagyon soknak tűnik.

DorisVita
DorisVita Sat, 2014-11-29 19:33

Nekem se lett jó... szintén órákig küzdöttem vele, és kukába ment a szülinapi torta... híg, darabos és savanyú a krém.

Dzsenii
Dzsenii Fri, 2013-10-11 16:23

Nekem ebböl a kremböl semmi nem lett...kevertem kavartam konkretan orakig de semmi dobhattam ki ugy ahogy volt, ugyanugy a margarin darabos maradt

cloudberry
cloudberry Sat, 2012-12-01 01:01

Nekem nem lett jó. Pedig mindent a recept szerint csináltam. A margarin hozzáadása után nagyon sokáig kevertem, mégis darabos maradt.

molger
molger Sat, 2012-11-03 00:08

Üdv!
Én is megcsináltam és fantasztikusan jó lett! Nagyon harmonikus íze van a piskótával és a krém állaga is szuper, olyan igazi békebeli torta sült ki belőle. :) Viszont nekem kicsit sok volt benne az 5 citrom, mondjuk szép nagyok voltak sok lével, lehet 3-4 is elég ilyenkor. Mindenesetre Mindenkinek csak ajánlani tudom! (Esetleg a képet le lehetne váltani, ez egy picit fakó a végeredményhez képest :)
Köszönöm a receptet.

vicácska
vicácska / vicácska Mon, 2012-11-05 12:31

Kedves molger! Örülök, hogy megcsináltad és ilyen sikere lett :) Nagyon szívesen a receptet :) Köszönöm, hogy írtál :)
További jó sütés, főzést :)

vicácska
vicácska / vicácska Sat, 2012-03-17 19:08

Örülök, hogy ízlik :-)
Jó ötlet lefagyasztani a krémet :-)
Én nem szoktam sütőport tenni a piskótába, de ki ahogy
gondolja vagy érzi :-)

heszende
heszende Sat, 2012-03-17 15:04

Megcsináltam.Nagyon finom lett :)
Igazi frissítő a citromos krém.Ami már nem kellett a tortára azt lefagyasztottuk fagyinak :))
(A piskótába sütőpor is jár :) )

326
tojás 5 db
cukor 5 ek
finomliszt 5 evőkanál
citromlé 5 citromból nyert
citromhéj 5 citromból nyert
tojás 4 db
porcukor 25 dkg
margarin 25 dkg