Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű csirkemájpástétom

Egyszerű csirkemájpástétom
Egyszerű csirkemájpástétom
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (23)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nem eszünk bolti felvágottat már egy jó ideje. Csak a piacon veszek a parasztoktól házi füstölésű húsárut. Viszont be kell hogy valljam, a májkrémet nagyon szeretem, ezért gyakran készítek különböző májpástétomokat. Annyira egyszerű, és hihetetlen gyorsasággal elkészül. Az íze mindent megér.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Készíthetjük vaj helyett, kacsa vagy libazsírral is. Fűszerezhetjük más zöldfűszerrel is (zsályával, oregánóval, kakukkfűvel).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vaj 2/3-át egy serpenyőben, kisebb lángon felolvasztjuk.
  2. A hagymát felszeleteljük, majd a vajban 5 percig sütjük, de inkább főni fog.
  3. Ezután hozzáadjuk a tisztított, mosott, majd lecsepegtetett májat. Fűszerezzük a borssal, majorannával, petrezselyemmel. Körülbelül 10-12 percig sütjük közepes lángon, ennyi idő kell körülbelül, hogy a máj átsüljön.
  4. Csak az utolsó percekben adjuk hozzá a fokhagymát és a sót. (Én most aprítógépben pépesítettem, de lehet turmixolni, illetve botmixerrel pürésíteni.) Hűtjük!
  5. Onnan tudjuk, hogy megsült a máj, hogyha beleszúrunk, nem jön ki belőle véres lé.
  6. A maradék vajat felolvasztjuk, majd egy kicsit hűlni hagyjuk.
  7. Porcelán vagy üveg tálba tesszük a pástétomot, majd az olvasztott vajjal meglocsoljuk a tetejét. Ez fogja tartósítani.
  8. Érdemes felhasználás előtt a pástétomból a kívánt mennyiséget kivenni, és szobahőn hagyni egy kicsit felmelegedni, mert így könnyebben kenhető lesz.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 40
össznézettség: 82 908
elküldve: 15
receptkönyvben: 554
elkészítve: 36/38
Facebookon megjelent: -

szakács

Mercedes

Mióta szakács: 2011.08.22.
302 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna, vacsora
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
konyhatechnológia: hidegkonyha
nehézség: könnyű
kategória: sós krémek
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
fogás: hideg előétel
adag: 10 főre

egyéb elnevezések

csirkemájkrém, májpástétom, házi májkrém

Hozzászólások (23)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

viola01
Hagymafaló / viola01 Thu, 2015-12-24 00:52

Nálunk idén gasztroajándékozás van, és májpástétomokat készítek. Ezt veszem alapul az összes ízűhöz, illetve egy ilyet is csináltam, "natúrnak", és jelentem, finom. :)

kzsolt
kzsolt Mon, 2014-12-15 10:34

Kedves Mercedes! Nagyon örültem a szívemhez, és gyomromhoz szóló :) receptnek! Végre valaki aki nem sajnálja a hagymát!!! Szerintem attól lesz jó szaftos. Majdnem így csinálom mint Te. Annyi különbség, h vaj helyett minőségi zsírt használok, és az általad megadott mennyiséghez egy tejben beáztatott majd kipréselt zsemlét teszek bele, meg egy ek mustárt. Azután jöhet a botmixer- A család állandóan ezt rendeli tőlem. Sztem próbáld ki Te is egyszer. Én meg kiprobálom a Tied!! Imádom a csirkemájat!! Olyan egyszerüen és gyorsan el lehet készíteni. Szia

márti1218
márti1218 / márti1218 Fri, 2014-04-11 12:28

Kedves Mercedes!
Ma ismét májpástétomot készítettem a Te recepted alapján,azzal a változtatással,hogy tettem még a májhoz egy adag zsírosabb sülthús maradékot,szalonnát,amit együtt sütöttem a májjal és amikor kész volt tojást ütöttem rá és szilárdulásig kevertem.A fűszerezés és a továbbiak a Te recepted alapján.Egy kicsit más ,nem annyira májas ízű,de ez is nagyon finom lett.Olyan sok lett,hogy egy aranyos csatos üvegbe tettem és 2 órát dunsztoltam 90 fokon,majd előveszem amikor újból megkívánjuk.Lenne még egy kérdésem:hol lehet ilyen gusztusos pástétomformát venni?
Üdvözlettel: Márti

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2014-04-18 21:21

Szia!
Finom lehetett így feltuningolva is,ahogy készítetted :)
Butlers-ban vettem a pástétom formát.
Üdv:Mercedes

aaolvas
aaolvas Thu, 2014-04-10 21:09

Kedves Mercedes!

Az elkészült pástétom hűtőben nagyjából mennyi ideig áll el? Köszönöm!
(A paraszt szón pedig csak az sértődik meg, akinek fogalma sincs, valójában mit jelent.)

lucifeco
lucifeco Wed, 2014-02-26 20:12

a "paraszt" szó és jelző, csak a mai társadalomban sértő!!!.... A paraszt nem emberi hovatartozást jelent!... aki magára veszi, az NEm paraszt, hanem gyökér!!!!...és mindemellett műveletlen is!!!!!!..... Az "igazi" "őstermelő" is paraszt, a foglalkozását tekintve!!!!!........aki meg "őstermelőnek" mondja magát, és megsértődik a "paraszt" kifejezésen, az csak egy kamu, sok pénzt igénylő, és az igazi " paraszt - őstermelői" foglalkozástól igen távoli és hazug ember!!!!!....és hogy mi hangzik szebben ?! ... :)... az igazság vagy a sok "bio" meg egyéb hülyeség!!!... ezt mindenki döntse el magának :D

márti1218
márti1218 / márti1218 Tue, 2014-02-25 18:04

Kedves Mercedes
A pástétom tálalása is nagyon ízléses,én maradék sertés/marhapörköltből szoktam készíteni,kis szalonna és keménytojás hozzáadásával.A paraszt szó használatában neked adok igazat,mi értelmezzük a szót pejoratív módon,nem kéne!
A receptet köszönöm,májjal is kipróbálom.Üdv: Márta

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2014-02-28 17:20

Kedves Márti!
Nagyon jó lehet a recepted,tetszik :)
Hát igen,ez a paraszt szó kiváltott 1-2 egyet nem értést,de tudom,hogy abszolút helyes szó,még a tanáromat is megkérdeztem róla és nekem adott igazat.
Üdv:Mercedes

ZÉDRI
ZÉDRI Thu, 2013-12-12 21:56

Paraszt? Szebben hangzik az őstermelő kifejezés szerintem,de a hölgy biztos nem sértésnek szánta.

rántottbúzadara
rántottbúzadara Thu, 2013-10-17 14:53

A "parasztok" kifejezés kissé pejoratív éllel bír a storydban kedves Nagyfalusi Mercédesz. Kérlek változtass rajta.

ancymancy
ancymancy / ancymancy Tue, 2013-12-03 05:04

Köszönöm,szívemből szóltál. Épp szerettem volna megjegyezni, hogy nem kéne... És alapvetően a "paraszt" ( prost szóból származik: durva, műveletlen, nyers) sértő, lenéző hangnemű.

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Thu, 2013-10-17 15:47

Nem fogok rajta változtatni,ugyanis a paraszt szó jelentése ebben a formában nem sértő.Ugyanis akik a földjükből,a saját maguk által előállított árukat árulják,azokat úgy hívják,hogy parasztok.
Szép napot! :)

rántottbúzadara
rántottbúzadara Thu, 2013-10-17 15:52

Én pedig kikérem magamnak, hogy leparasztozzanak. Talán ráférne egy kis frissítés Kedveském az aktív szókincsére. Maradok tisztelettel: kofa

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Fri, 2013-10-18 15:42

Tényleg sajnálom,hogy magára vette,de felénk ez akkor sem sértés.
Nem csak én,hanem mindenki így hívja Őket,minden tiszteletem az övéké,soha sem sértenék meg egy olyan embert,aki ennyit dolgozik.
Wikipédia:Paraszt szó jelentése:Hagyományosan főként mezőgazdasági tevékenységből élő személy, földműves vagy állattartó.

csikipi
Csiki Piroska / csikipi Sat, 2013-03-23 14:57

Kedves Mercedes!
Azonkívül, hogy finom, a másik előnye, hogy nem tartalmaz tartósítószert. Hasonlóan készítem én is, néha egy kis szalonnát is adok hozzá. Csoda szép a fotó is. Üdvözlettel: Piroska

Kiss Mercedes
Mercedes / Kiss Mercedes Mon, 2013-03-25 11:12

Kedves Piroska!Köszönöm szépen:)Biztos jó lehet szalonnával is,mondjuk én csak az ízét szeretem az ételben,magát a szalonnát nem eszem meg.A párom viszont imádja,úgyhogy legközelebb kipróbálom így.Köszi a tippet:)Szép napot!Merci

123
csirkemáj 35 dkg
vöröshagyma 2 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
vaj 10 dkg
majoranna 2 tk
petrezselyem 1 tk
fekete bors 1 kávéskanál
0 ízlés szerint