Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű-egészséges sárgaborsó főzelék rántás nélkül

Egyszerű-egészséges sárgaborsó főzelék rántás nélkül
Egyszerű-egészséges sárgaborsó főzelék rántás nélkül
85 perc / előkészület: 5 perc főzés: 80 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A hüvelyeseket nagyon kedvelem, mert nem csak finomak, laktatóak, de vegetáriánusoknak az egyik fő fehérjeforrást alkotják.

A sárgaborsó-főzelékről általában a legtöbben arra a rántással készült ételre gondolnak, amit az iskolai menzán kaptunk.

A sárgaborsó-főzelékbe teljesen fölösleges a rántás, mert a hüvelyesek nagyon jól besűrűsödnek maguktól is. Így az étel nem csak egészségesebb, de sokkal egyszerűbb is lesz és szerintem ízletesebb is. :)

Én egy kicsit másképpen fűszerezem, mert a kurkuma nagyon jól segíti a hüvelyesek emésztését, így minden hüvelyesből készült ételbe teszek.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Készíthetsz hozzá vegetáriánus fasírtot - ha valami gabonafélét is teszel bele, akkor teljes értékű fehérjéhez juttatod a szervezeted a főzelékből és a fasírtból is - gluténmentes zöldségfasírt recept nemsokára a blogon. :)

De csinálhatsz hozzá bundázott zöldséget (pakora).

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A száraz sárgaborsót mossuk meg alaposan a főzés előtti napon, és áztassuk be bő vízbe 1 éjszakára. Az elkészítésnél, másnap öntsük le róla a vizet, és mossuk át.
  2. Helyezzünk egy edényt a tűzre, majd tegyük bele a ghít. A felmelegedett ghíbe tegyük bele a babérlevelet és az aszafoetidát, és pirítsuk egy picit - figyeljünk, éppen csak az illata érződjön, nehogy odaégessük. (vagy hagymát pároljunk üvegesre), majd tegyük hozzá a kurkumát, forgassuk össze.
  3. öntsük hozzá a lecsepegtetett sárgaborsót, így is pirítsuk picit. Öntsük fel vízzel, tegyünk hozzá sót és borsot ízlés szerint.
  4. Félrehúzott fedővel főzzük puhára a sárgaborsót - ez több mint 1 óra lesz. Rendszeresen keverjük meg és figyeljünk, hogy ha szükséges tegyünk még hozzá vizet. (A végén botmixerrel szoktam pürésíteni, hogy krémes legyen az állaga.)

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 34
össznézettség: 66 331
elküldve: 0
receptkönyvben: 41
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
kategória: főzelékek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: főétel

egyéb elnevezések

sárgaborsó-főzelék, főzelék rántás nélkül

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

476
felesborsó 500 g
ghee 2 ek
aszatgyanta 1 csipet
kurkuma 1 teáskanál
babérlevél 4 db
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint