Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű gesztenyegolyók

Egyszerű gesztenyegolyók
Egyszerű gesztenyegolyók
30 perc / előkészület: 25 perc főzés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nekünk a kertben van szelídgesztenye-fánk, ami most szépen termett. Alapos mosás után bevagdosva megfőztem és megtisztítottam a héjától, hártyától, és ledaráltam. Most nem gesztenyepürének készítettem el, hanem golyóknak készült, mindenkinek ízlett.

hozzávalók / 12 adag

ajánlat

Gyerekeknek is kiváló édesség, ami egészséges is.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A ledarált gesztenyét elkeverjük a gyümölcscukorral és a keksszel, majd hozzáöntjük az olvasztott vajat és 3 evőkanál rumot, jól összegyúrjuk. Ez pontosan olyan lesz, hogy könnyen tudunk golyókat készíteni belőle.
  2. Kisebb diónyi nagyságú, 70 db golyó lett. (Nekünk már így is nagyon ízlett.)
  3. Azonban csokimázzal is bevonhatjuk őket. Ehhez olvasszunk gőz felett 5 dkg 70%-os étcsokoládét 1 dl olívaolajjal, ebbe forgassuk bele a golyókat. (Kb. 20 db-ra elegendő.)
  4. Még a megdermedés előtt megszórhatjuk apró dekorcukorkával. Félbevágott szívószálat szúrjunk bele. Tegyük hűtőbe. 1 óra múlva fogyasztható is.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 4
össznézettség: 7 662
elküldve: 0
receptkönyvben: 27
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Margó48

Mióta szakács: 2013.06.25.
53 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
kalória: alacsony
kategória: bonbonok
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

gesztenyés bonbon, csokiba mártott gesztenyegolyók, gesztenyéből gyúrt golyók

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

233
vaj 7 dkg
gyümölcscukor 10 dkg
kekszmorzsa 12 dkg
gesztenye 50 dkg
rum 3 ek
étcsokoládé 5 dkg
olívaolaj 1 ek
dekorgyöngy 5 g