Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű gyümölcsleves

Egyszerű gyümölcsleves
Egyszerű gyümölcsleves
15 perc / előkészület: 5 perc főzés: 10 perc
receptkönyvben hozzászólások (15)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez volt az első leves, amit elkészítettem. :)

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Tejszín helyett lehet használni tejfölt is.  

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet a gyümölcsökkel és a cukorral feltesszük főzni.
  2. Ha már forr a gyümölcsös lé, a pudingot a tejszínnel kikavarjuk, és folyamatos keverés mellet beleöntjük a levesbe. 
  3. Ízesítjük, majd hagyjuk felforrni, és tálalhatjuk, vagy hagyjuk kihűlni, és hidegen kínáljuk.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 150 212
elküldve: 12
receptkönyvben: 621
elkészítve: 37/46
Facebookon megjelent: -

szakács

Kishuszka

Mióta szakács: 2010.02.18.
21 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
elkészítési idő: 5-15 perc
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes, tojásmentes
adag: 4 főre
fogás: leves

egyéb elnevezések

pudingporral és tejszínnel habart gyümölcsleves

Hozzászólások (15)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mociccah
mociccah Wed, 2013-04-17 20:07

Ananász-cseresznye kombóval :)) indítottam, nagyon gyorsan kész van és finom is, köszi a receptet :)

Nand
Nand Tue, 2012-08-21 12:18

Tökéletes! :-) Már többedszer készítem el, a gyerekeim rajonganak érte, még a férjem is szívesen eszi, pedig ő nem nagyon szerette korábban a gyümölcslevest! :-)

Eva und Imre
Eva und Imre Tue, 2012-07-24 13:55

Sziasztok, én a következö képpen csinálom! Megfözöm a csomag pudingot 7 dl tejbe! Elöirás szerin! Igy hig marad, még melegen beleteszem a kompótnak elkészitett gyümölcsöt levével együtt. ( a kompót lehet üvegböl, saját készitésü ) Izlés dolga. Utána lehet még izesiteni, kinek hogy izlik. ( fahéj, szegfübors, természetesen egy kis só is kell feltétlen bele, ha kell citrom leve, ha túl édes....stb).
Ha minden benne van, jöhet 1-2 dcl. tejszin is bele! (nem fözö tejszin ) Utána ha jól kihült, mehet a hütöbe.
Jóétvágyat és feltétlen hidegen fogyasszátok!

vandre74
Vandre / vandre74 Fri, 2012-06-01 19:14

szia.Hát én megcsináltam de sajna "szerintem "....sok.... az a kb:2 liter víz.......jó az 1,5 liternek is szerintem:))

lang111
lang111 Fri, 2012-05-18 16:31

Kis fűszerezéssel nagyszerű "menzás" leves vált belőle,meg beletettem a meggy levét is:)Fincsi, jó recept, köszi érte

haborgo
haborgo / haborgo Mon, 2011-06-20 13:26

Mivel töménytelen mennyiségű ribizliből és málnából készítettük, tripla adag cukrot tettem bele, de közönségsiker lett.

Szabó Viki
Lilafehér / Szabó Viki Tue, 2010-07-06 13:41

Szia!
Kösz a választ, de már szombaton elkészült. :P Egy hatalmas adag másfél kiló meggyből...
Nagyon finom lett. Köszi a receptet!!!

Szabó Viki
Lilafehér / Szabó Viki Fri, 2010-07-02 16:00

Szia!
Egy kérdés. A tejszínnel kikavart pudingot, amikor folyamatos keverés mellett beleöntöd a levesbe, mennyire kell vigyázni. Úgy értem, leveszed a tűzről addig? Vagy csak elég ha alacsonyabbra veszed? Össze tud ugrani vagy becsomósodni úgy, mint a puding, ha nem figyelünk eléggé oda?
Holnap szeretném megcsinálni, de még sosem készítettem gyümölcslevest!!! Köszi előre is a választ!!!
Üdv,
Viki

Kishuszka
Kishuszka / Kishuszka Tue, 2010-07-06 13:35

Szia! Én csak alacsonyabbra szoktam venni és szép lassan öntöm bele folyamatosan kevergetve. Igy nem fog becsomósodni.

Vierre
Vierre Tue, 2010-05-11 13:02

Én is így szoktam készíteni a gyümölcslevest, azzal a kevés különbséggel, hogy nem teszek bele tejszínt, viszont a felhasznált konzerv gyümölcsök levét igen. Ananász(befőttlé) és meggy(befőtt)lé ami mindenképp kerül bele, és ami szerintem leginkább megadja az ízét. :)
Így is ki fogom próbálni. :))

heverő
heverő Mon, 2010-05-10 17:16

köszi. akkor még egy kérdés: a konzerv cukros levét is belerakod? és ígérem, h nem zargatlak többet, hanem lefutok a boltba pudingért.:)

Kishuszka
Kishuszka / Kishuszka Mon, 2010-05-10 17:18

nincs mit. És nem zargatsz. Igen bele lehet rakni azt is ha gondolod. Van hogy én is bele rakom. Jó főzőcskézést :)

Kishuszka
Kishuszka / Kishuszka Mon, 2010-05-10 17:13

ízlés szerint de én 3-4 ek cukrot szoktam, meg attól függ hogy milyen gyümölcsből készül a leves

245
vaníliás pudingpor 1 tasak
habtejszín 2 dl
víz 2 l
ananászkonzerv 340 g
cukor 1 teáskanál
szegfűszeg 0 ízlés szerint
fahéj 0 ízlés szerint