Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű habcsók

Egyszerű habcsók
Egyszerű habcsók
200 perc / előkészület: 20 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A megmaradt tojásfehérje felhasználásra ez a habcsókrecept szuper választás. Mi legalábbis imádjuk a kívül roppanós, belül kissé ragacsos habcsókokat. Sőt, dekorációnak is kiválóak: tortákra, pohárkrémekre, forró csokira egyaránt szuperül passzolnak, de a kis habkarikák felfűzve karácsonyfadísznek sem utolsók. Elkészítése ráadásul egyszerű és szinte lehetetlen elrontani.

hozzávalók / 8 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdjük felverni. Mikor félig felverődött, folyamatos keverés mellett, apránként hozzáadagoljuk a cukrot, és addig verjük, míg a cukor elolvad. Végül hozzákeverjük a keményítőt is, és azzal is verjük még pár percig.
  2. Amikor kész a hab, kettéválasztjuk, és az egyik felét megszínezzük. Óvatos mozdulatokkal keverjük hozzá a gél alapú, tetszőleges színű ételfestéket.
  3. Nyomkodjunk tetszés szerinti méretű és formájú halmokat a sütőpapírral kibélelt tepsibe. Ha nem akarjuk, hogy a papír csúszkáljon vagy sütés közben felpöndörödjön, nyomjunk a lemez mind a négy sarkába egy kevés habot, és erre helyezzük rá a sütőpapírt.
  4. Előmelegített sütőben 80 fokon 2,5-3 órát szárítjuk. Vigyázzunk: ha a hőmérséklet 80 foknál magasabb, akkor a habcsókok megbarnulnak.
  5. Miután elkészültek, hagyjuk kihűlni őket (pár perc). Légmentesen lezárt dobozban tárolhatjuk őket, így mikor szükség van rájuk, csak elővesszünk pár szemet. Tehetjük díszítésként forró csokira, pohárkrémekre vagy tortákra .
  • sütési hőfok: 80°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • elkészítettem: 34 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 407
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
1204 recept

receptjellemzők

konyha: francia
mikor: mindig, uzsonna
kalória: alacsony
kategória: aprósütemény
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes
maradék ételből: maradék tojásból
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szakács elkészítette: család kedvence receptek
alkalom: karácsonyi édességek, karácsonyi gasztroajándék, Valentin-nap
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

habpuszedli

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

97
tojásfehérje 150 g
cukor 150 g
1 csipet
étkezési keményítő 0.5 evőkanál
cukorgyöngy 2 ek
ételfesték 3 csepp