Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű kakaós és fahéjas csiga

Egyszerű kakaós és fahéjas csiga
Egyszerű kakaós és fahéjas csiga
55 perc / előkészület: 30 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta először készítettem kelt tésztát instant élesztővel, azóta imádom. Ezzel minden kelt tészta eddig könnyed, laza lett, és szépen megkelt. Mivel nem kell felfuttatni előre az élesztőt, így mindig sikerül a tészta.

hozzávalók / 5 adag

Tészta

Töltelék

Szólj hozzá!

elkészítés

Tészta

  1. A tejet egy kis cukorral fellangyosítjuk.
  2. A lisztet egy tálba vagy deszkára szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és a vaníliás cukrot.
  3. A puha vajat összemorzsoljuk a liszttel. Beleszórjuk az élesztőt. Hozzáadjuk a tojássárgáját és a langyos tejet.
  4. Addig dagasztjuk, ameddig összeáll és egynemű, fényes, rugalmas tészta nem lesz.
  5. Gömböt formálunk belőle, és langyos helyen 20-25 perc alatt a duplájára kelesztjük.

Töltelék

  1. A porcukor egyik felét a kakaóval, a másik felét a fahéjjal összekeverjük.
  2. A vajat megolvasztjuk.

Elkészítés

  1. A megkelt tésztát két részre osztjuk. 1 cm vastag téglalappá nyújtjuk, és megkenjük az olvasztott vajjal. Az egyik fél tésztát a porcukros kakaóval, a másik felét a fahéjassal szórjuk meg.
  2. A hosszabb oldaluknál fogva szorosan feltekerjük. Kb. 1,5-2 cm széles korongokat vágunk belőle.
  3. A csigákat sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, egymástól nagyobb távolságra. 15-20 percig langyos helyen kelesztjük.
  4. A csigákat 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 perc alatt megsütjük.
  • sütési hőfok: 180°C
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 14
össznézettség: 61 089
elküldve: 13
receptkönyvben: 171
elkészítve: 16/16
Facebookon megjelent: -

szakács

Anettmama

Mióta szakács: 2014.01.10.
12 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek
kategória: kelt tészta
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 5 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

kakaós csiga, fahéjas csiga, instant élesztős csigák

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

dorka.horvath
dorka.horvath Mon, 2015-03-09 12:27

Elkészítettem a receptet, nagyon finom, omlós tésztája lett. Köszönöm szépen!

772
tej 2.5 dl
finomliszt 50 dkg
cukor 7 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
1 kávéskanál
vaj 5 dkg
instant élesztő 11 g
tojássárgája 1 db
vaj 10 dkg
porcukor 10 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 ek
fahéj 1 ek