Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű karácsonyi forralt bor

Egyszerű karácsonyi forralt bor
Egyszerű karácsonyi forralt bor
20 perc / előkészület: 5 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Karácsonyra, vagy téli estékre kitűnő ital.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A bort feltesszük főni egy kisebb edényben.
  2. Az almát felkockázzuk és hozzáadjuk a borhoz.
  3. Ezek után mehet bele a cukor, vaníliás cukor, a citrom, citromlé, a méz és a fahéj.
  4. Főzzük 10 percig.
  5. A végén mehet bele a cikkekekre szedett mandarin, főzzük mg 5 percig, aztán már fogyaszthatjuk is.
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 10 186
elküldve: 8
receptkönyvben: 146
elkészítve: 9/11
Facebookon megjelent: -

szakács

Réka-

Mióta szakács: 2011.11.01.
32 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
alkalom: buli receptek, karácsonyi receptek, szilveszter
kategória: italok
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
szezon: tél
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
adag: 4 főre
fogás: ital

receptkategóriák

egyéb elnevezések

forralt bor, forraltbor, fűszeres forralt bor

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

reka1993
Réka- / reka1993 Wed, 2013-01-02 23:44

Akkor lehet át kellene írnom a recept nevét "gyümölcsös lére"..., így is úgy is finom lesz! :)

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-01-03 01:08

Ne írd át Réka, a recepted jó:) sőt valőszínűsitem, hogy finom is, fázós téli estén nagyszerű lélek és testmelengető:) Üdv, Gabi

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-01-03 12:43

jahh, azt elfelejtettem... javaslat: dobjál bele 4-5 db. szegfűszeget, mikor lassan főződ. Aromásabb lesz:) Ma csinálok én is, (ha már eszembe juttattad) az alapos megfázásomat ezzel kúrálom majd:)

derpa
derpa Sun, 2012-12-30 19:17

A bort nem tesszük fel főni. Forralt bornál egy fűszeres alapot készítünk, és ezt öntjük fel borral. Ha valaki ezt a receptet elkészíti, az kap egy gyümölcsös lét.

Gabys
Gabys / Gabys Thu, 2013-01-03 01:07

Kedves derpa,
tévedésben vagy, a bort az ízesítőkkel fel tesszük főzni. Csak forralni nem szabad. Ez a titka. És nyugodtan lehet bele gyümölcsöt tenni, a forralt bornak vagy 5 változatát ismerem. Ha kirándulsz Dobogókőn, Galyatetőn meglátod, ott is főzik. Tehát a recept jó. Üdv, Gabi

361
édes fehérbor 1 l
alma 2 db
mandarin 2 db
citrom 20 g
cukor 5 ek
vaníliás cukor 2 csomag
fahéj 4 tk
citromlé 1 tk
méz 1 ek