Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű karamellkrémes csíkos szelet - sütés nélkül

Egyszerű karamellkrémes csíkos szelet - sütés nélkül
Egyszerű karamellkrémes csíkos szelet - sütés nélkül
45 perc / előkészület: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon egyszerű és nagyon finom édesség....szinte csak csokis változatokat lehet találni ebben a "kategóriában", ezért töltöttem fel már régebben a Nutellás-mascarponés kekszsüti receptemet is....most pedig egy új ízesítéssel, téglalap alakú kekszből....valóban egyszerű, csak részletesen írtam, hogy mindenki számára érthető legyen....mi imádjuk a karamelles ízt, kedvenceink egyike, bármely formában....rövidre fogva....egyszerű, mutatós (vendégvárónak is kiváló), s nem utolsó sorban nagyon - nagyon - nagyon fincsi :)…..aki nem hiszi, próbálja ki :)…..

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Először a kristálycukrot karamellizáljuk, ha teljesen felolvadt, hozzáöntjük a tejszínt - a cukor meg fog keményedni, ne ijedjünk meg -, s takaréklángon addig melegítjük, míg a cukor teljesen el nem olvad. Ha ez megtörtént, félretesszük hűlni. Előkészítjük a krémhez valókat.
  2. A vajat, krémsajtot, 3 evőkanál kókuszreszeléket alaposan kikavarjuk. Ha a karamellünk kihűlt, hozzáadjuk, s ezzel is jól kikavarjuk. Hűtőbe tesszük körülbelül 10-15 percre (azért 5 percenként nézzük meg, kavarjunk bele, milyen az állaga), hogy egy kicsit dermedjen, kenhető legyen.
  3. Előkészítjük a kekszet, kiborítjuk egy tálba. Egy kb. 50 cm hosszú sütőpapírt kiterítünk a munkaasztalon, kivesszük a hűtőből a krémet. A sütőpapírt megszórjuk kókuszreszelékkel. Elkezdjük a kekszek kenését, "összeragasztását". Először egy kekszet egy teáskanálnyi krémmel megkenünk, hozzátapasztunk egy másikat, még kettőt így kenünk, tapasztunk, ekkor már meg tud állni, s így folytatjuk tovább. Addig végezzük ezt, míg a keksz el nem fogy - a végére hagyjunk a krémből 2-3 evőkanálnyit, ezzel fogjuk a "rudunkat" bekenni minden oldalán.
  4. Tiszta kézzel, az ujjunkkal először a tetejét, s a két oldalát kenjük be a maradék krémmel, a keksz sarkainál lévő résekbe is "toljunk". Ha kész, a keksz mellett szórjuk meg a papírt reszelékkel, s óvatosan, határozott mozdulattal, a papírt megemelve átfordítjuk a kókuszra.
  5. Ekkor az alját is bekenjük a maradék krémmel, majd alaposan megszórjuk reszelékkel a helyét, s visszafordítjuk a papír megemelésével (a kezünk a kekszrúddal szemben legyen, mindkét felénél, hogy ne csússzon szét, ne deformálódjon el). A kimaradt oldalakkal is így járunk el, a két végét pedig ügyesen beszórjuk a reszelékkel. Készen is van a mennyei sütink, most a papír átemelésével egy megfelelő méretű tepsibe (kinek, milyen eszköze van) átemeljük, lefedjük, s eltesszük pihenni egy éjszakára.
  6. Másnap már nem kell ennyire óvatosan bánni vele! :) Nagyon szépen szeletelhető! Ferdén kell szeletelni, így lesz ilyen szép csíkos! Ízlésünk, elképzelésünk szerint áttesszük - most már meg lehet fogi, nem csúszik szét, nem deformálódik el :) - tálcára, tálra, szeleteljük, majd jóízűen csemegézünk belőle! :) Isteni! Jó étvágyat kívánok hozzá annak, aki elkészíti! Érdemes!
  • költség: 1000 Ft
  • elkészítettem: 100 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 15
össznézettség: 8 778
elküldve: 2
receptkönyvben: 108
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Walaky

Mióta szakács: 2015.08.05.
151 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, húsvét, Anyák napja, buli receptek, karácsonyi édességek, szilveszter, vasárnapi ebéd
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
konyhatechnológia: süti sütés nélkül
szakács elkészítette: család kedvence receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

karamellkrémes kekszsüti

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

913
keksz 20 dkg
cukor 10 dkg
habtejszín 1.5 dl
vaj 10 dkg
mascarpone 15 dkg
kókuszreszelék 10 dkg