Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű kávés-diós torta

Egyszerű kávés-diós torta
Egyszerű kávés-diós torta
45 perc / előkészület: 20 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Édesszájú férjemnek szerettem volna valami finom, kávés süteményt készíteni, mert az a kedvence. Delia Smith-nél találtam ezt a receptet, nagyon egyszerűen elkészíthető, főleg, ha van két darab 18 cm-es tortakarikánk. (Ha nincs, az se baj, de ha van, úgy gyorsabban elkészülünk a tortával.)

hozzávalók / 8 adag

Torta

Krém

Szólj hozzá!

elkészítés

Torta

  1. Szitáljuk a lisztet egy tálba, majd keverjük el benne a sütőport.
  2. Adjuk hozzá a szobahőmérsékletű vajat, a cukrot, a kávét és a tojást, majd egy perc alatt keverjük krémes-habosra egy kézi vagy álló mixer segítségével.
  3. Ezután óvatosan keverjük hozzá kézzel a darált diót.
  4. A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
  5. Vajazzunk ki két darab 18 cm átmérőjű tortaformát, és béleljük ki az aljukat sütőpapírral, majd oszlassuk el bennük egyenlő arányban a tésztát. Egyengessük el szépen a tetejüket, majd tegyük őket az előmelegített sütőbe, középső rácsállásra. Süssük kb. 20-25 percig, míg a tészta aranybarna színű nem lesz, és enyhe nyomásra rugalmasan vissza nem ugrik. Rácsra borítva hagyjuk őket kihűlni.
  6. Ha nincs két 18 centis tortakarikánk, akkor sem kell elkeserednünk, ez esetben két részletben süssük készre a tésztát. Ha az első szelet kisült, borítsuk rácsra, tisztítsuk meg, majd vajazzuk ki ismét a tortakarikát, és süssük meg benne a tészta másik felét is.

Krém

  1. Míg a tésztánk sül, készítsük el hozzá a kávés krémet. Ehhez keverjük el a mascarponét a feloldott instant kávéval, a cukorral és a tejjel. (Használhatunk kristálycukrot is, ekkor ezt a kávéval együtt is feloldhatjuk forró vízben, és úgy adjuk a krémhez.) Keverjük jól el, míg egyneművé és szépen kenhetővé válik.
  2. Ha a tésztalapok kisültek, hagyjuk őket egy rácson teljesen kihűlni (kb. fél óra), majd kenjük meg az egyiket a krém felével. Borítsuk rá a másik tésztalapot, majd kenjük meg a krém másik felével. Késsel vagy kanállal mintázzuk "hullámosra" a torta tetejét, majd díszítsük 8 szép darab féldióval.
  • sütési hőfok: 170°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 18 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 026
elküldve: 1
receptkönyvben: 42
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

Elaichi

Mióta szakács: 2015.09.01.
15 recept

receptjellemzők

konyha: angol
alkalom: születésnap, karácsonyi édességek
mikor: mindig, ebéd, uzsonna
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: torta
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
fogás: desszert
adag: 8 főre

egyéb elnevezések

Diós kávékrémes süti, Diós kávékrémes torta

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Vetgala
Vetgala Thu, 2016-11-03 14:10

Köszönöm a receptet, nagyon finom és egyszerű elkészíteni

411
finomliszt 115 g
sütőpor 1 teáskanál
vaj 115 g
tojás 2 db
barna cukor 115 g
instant kávé 1 ek
dió 50 g
mascarpone 250 g
instant kávé 1 teáskanál
víz 1 ek
porcukor 1 ek
tej 2 ek
dió 16 g