Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű krémes

Egyszerű krémes
Egyszerű krémes
80 perc / előkészület: 30 perc főzés: 20 perc sütés: 30 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy megfakult papíron találtam, Anyukám receptjei között. De hogy Ő honnan kapta, az rejtély. Emlékszem, mikor kicsi voltam mennyire szerettük, csak nehéz volt megvárni, míg megpuhul a tészta. 

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

Krémhez

Tetejére

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előtte való este elkészítjük a tésztát. A lisztet a sóval, és a vajjal összedolgozzuk. Közben az 5 dkg vajat megolvasztjuk.
  2. A tésztát vékonyra (lehetőleg téglalap alakúra) nyújtjuk. Megkenjük a vajjal, majd feltekerjük szorosan, mint a bejglit. 2 egyforma részre vágjuk. Fóliába tekerve hűtőbe tesszük, 1 éjszakát pihentetjük.
  3. Elővesszük a tésztát, kinyújtjuk. Érdemes nagyobbra nyújtani a tésztát, mint amekkora az a tepsi, amiben a végén összeállítjuk. Legjobb ha lemérjük, és fél centit ráhagyva egy nagyobb tepsiben sütjük a lapokat. Majd kisütjük az első lapot. Csak annyira, hogy színt kapjon. A második lapot meg felvágjuk, annyi és akkora kockára, amilyen nagyságú krémest szeretnénk.
  4. Odatesszük forrni az 1 l vizet, amibe 15 dkg cukrot, meg a vaníliás cukrot beletesszük. Addig 2 dl vízben elkeverjük a 4 cs pudingot. Majd a felforrt vízhez hozzáöntve sűrűre főzzük.
  5. Közben a maradék cukorral szép fényesre verjük a tojásfehérjét.
  6. A forró pudinghoz fokozatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  7. Elővesszük azt a tepsit, amibe összeállítjuk a krémest. Letesszük az első tésztalapot, majd ráöntjük a krémet, arra meg mehet az előzőleg kockára tördelt tészta. Puzzlezünk kicsit, majd a tetejét porcukorral meghintjük.
  8. Mikor langyosra hűlt, hűtőbe tesszük pár órára. De a legjobb, ha 1 éjszakát pihen, akkor teljesen megpuhul a tetején is a lap.
  9. Jó étvágyat.
  • sütési hőfok: 200°C
  • tepsi mérete: 33x21x6 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 44 550
elküldve: 5
receptkönyvben: 239
elkészítve: 4/6
Facebookon megjelent: -

szakács

Katie

Mióta szakács: 2013.05.06.
1 recept

receptjellemzők

mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi édességek, vasárnapi ebéd
kategória: édes süti
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
elkészítési idő: 60-120 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémes, házi krémes, vaníliás krémes

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Lady Di
Lady Di Tue, 2016-06-14 12:28

a recept jo, valahol itt olvastam hozzaszolast hogy vizzel csinalni es igazi cukraszdai kremest kapunk, sosem szerettem cukraszdaba jarni, nekem anyukam csinalta a legjobb kalacsokat izre, lehet hogy kinezesre nem volt olyan de az ize messze elhagyta a cukraszdakat. A kremest sosem pudinporbol csinalom hanem 20 tojasbol fozom a kremet, igazi hazi es nem mesterseges krem, jo etvagyat (hozzateszem hogy probaltam pudingporbol is, hat nem jott be)

feketeilona
feketeilona Sun, 2014-04-27 21:09

Szia. Tejet lehet-e használni víz helyett és mit készíthetek 8 tojássárgájából?

Kextekercs83
Kextekercs83 Sun, 2014-04-27 23:55

A tojássárgához tipp: kb 25-30 dkg cukorral GŐZ FÖLÖTT kikeverve fél kg mascarpone-val (vagy más krémsajttal) összedolgozva valami fenséges krém. Kávéba mártott babapiskótával rétegezve tiramisu, de kekszmorzsás (vagy zabfalat-morzsás) olvasztott vajas talpra is teheted, tetejére gyümölcs.
Vagy a csöröge fánk tésztájába is CSAK a sárgája kell. Meg egy csomó mindenbe.

839
finomliszt 30 dkg
vaj 25 dkg
1 csipet
víz 2 ek
víz 12 dl
vaníliás pudingpor 4 tasak
vaníliás cukor 2 csomag
cukor 30 dkg
tojásfehérje 8 db
porcukor 2 ek