Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű lencsekrémleves Cafikától

Egyszerű lencsekrémleves Cafikától
Egyszerű lencsekrémleves Cafikától
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (7)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ilyenkor ősz táján jól esik egy tányér forró leves, megmelengeti az embert.

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Ha meghagyjuk másnapra, akkor szépen besűrűsödik, és extra szűz olívával picit leöntve, párolt spenót mellé fokhagymás crostinivel is nagyon finom.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A lencsét átmossuk, lecsepegtetjük, meghámozzuk a fokhagymát, a répát és a hagymát, meg is mossuk őket.
  2. A répát 2-3 mm vékony karikákra vágjuk, a hagymát félbevágjuk, majd vékony cikkekre metéljük, a fokhagymákat felezzük.
  3. Egy nagyobb lábasban (én kuktában) felforrósítjuk az olajat, majd hozzáadjuk a fokhagymát, hagymát és répát, picit fonnyasztjuk, ezután hozzáadjuk a lencsét, és kicsit átpirítjuk.
  4. Felöntjük 1,5 l vízzel (100 g lencsére fél l víz), hozzáadjuk a kakukkfüvet és a babérlevelet is, enyhén sózzuk, és kb. 50 perc alatt puhára főzzük (kuktában 25 perc a sípolástól).
  5. Levesszük a tűzről, kihalásszuk belőle a babérlevelet (ha friss a kakukkfű, azt is), majd merülő mixerrel simára pépesítjük.
  6. Megkóstoljuk, ha kell utánasózunk.
  7. Forrón tálaljuk, és frissen őrölt borssal hintjük meg a tetejét.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 7
össznézettség: 32 328
elküldve: 11
receptkönyvben: 249
elkészítve: 19/24
Facebookon megjelent: -

szakács

Cafika

Mióta szakács: 2010.06.20.
156 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
konyhatechnológia: kukta
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
babakonyha: baba-mama
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

vöröslencsekrémleves, őszi krémleves, fűszeres krémes lencseleves

Hozzászólások (7)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

DorciTigris
DorciTigris Sun, 2015-06-14 22:54

Jé, most látom, hogy egy éve is ugyanezt a receptet használtam, és írtam is Neked :-)
Most kipróbáltam vöröslencsével, és a várt jó eredmény nem maradt el :-)

DorciTigris
DorciTigris Sun, 2014-06-01 22:20

Én sima lencséből csináltam, kis előáztatással, kuktában, botmixerrel, isteni lett, köszi az ötletet!!! :-) Dorka

cafika
Cafika / cafika Sun, 2014-06-01 22:53

Szia Dorka,
örülök, hogy izlett és én köszönöm a kedves szavaidat!!
:-)
Üdv. Évi

cafika
Cafika / cafika Tue, 2013-07-23 13:00

Szia Szilvia!
ha nincs merùlòmixer, lehet paszirozni, vagy kanàllal szitàn àttòrni. De ha kèznèl van sima mixer, azzal is lehet pùrèsiteni (a habveròvel, csak vigyazz mert fròcsòg, igy hosszu, magas edènyben csinàld). bocsi hogy csak most vàlaszoltam..
kivànok tovàbbi szèp nyarat, jo sùtès fòzèst,
èvi

373
vöröslencse 300 g
sárgarépa 2 db
vöröshagyma 1 közepes fej
fokhagyma 3 gerezd
kakukkfű 1 kk
babérlevél 2 db
olívaolaj 5 ek
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
víz 1.5 l