Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű Mince Meat

Egyszerű Mince Meat
Egyszerű Mince Meat
210 perc / előkészület: 30 perc sütés: 180 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Tradicionális angol változatban marhahús is volt a 60-as évekig. A vegetarianizmus hatására a húst ma már kihagyják. Így nem is romlik meg hamar. Péksütemények töltésére is használható. A szárított gyümölcsök ízlés szerint csereberélhetőek másra, pl. kandírozott ananász, mangó, cseresznye stb... Maximum 50 g mandula vagy más dióféle is adható hozzá, vagy szárított gyümölcs helyett használható. A cukor mennyiségét az édesszájúak duplázhatják. Maximum 100 ml alkohol is adható, ha előszilveszterezni szeretnénk...

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mince pie töltelék, lekvár helyett használható, bejgli töltésére is ideális.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A mandarinok héját egy közepes tepsibe vagy jénaiba lereszeljük.
  2. Az almát meghámozzuk, kicsumázzuk, és apró darabokra vágjuk, és a tepsibe vagy jénaiba tesszük. A mandarinok levét kifacsarjuk, és az almára öntjük, így nem barnul meg.
  3. A szárított gyümölcsöket, barna cukrot és fűszereket rászórjuk, és összekeverjük.
  4. A ledarált hájat is belekeverjük (vagy a lereszelt vagy apró darabokra vágott vajat).
  5. A tepsit vagy jénait tiszta konyharuhával vagy folpackkal betakarjuk, és egy éjszakára vagy 8-12 órán át pihentetjük.
  6. A folpackot vagy konyharuhát eltávolítjuk, és az almás gyümölcsös masszát átkeverjük.
  7. Most már alumínium fóliával fedjük be a tepsit vagy jénait. A sütőt 120 C fokra előmelegítjük, és 3 órán át szárítjuk.
  8. Miután kihűlt, belekeverjük a rumot vagy konyakot.
  9. Tiszta üvegekbe töltjük. Ebből a mennyiségből 1 liter lesz. Légmentesen lezárva, sötét, hűvös helyen tárolva egy évig eláll.
  • sütési hőfok: 120°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25*35 cm
  • elkészítettem: 2 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 1
össznézettség: 1 766
elküldve: 1
receptkönyvben: 11
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

sWaddyWaddy

Mióta szakács: 2013.09.01.
398 recept

receptjellemzők

konyha: angol
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kategória: befőttek
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
diéta: laktózmentes, gluténmentes, tejmentes, tojásmentes
szezon: tél
kalória: átlagos
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 120 perc felett
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

főkategória: befőttek
alkategória: befőtt
hasonló kategóriák: fűszerek házilag, kompót, télire

egyéb elnevezések

Angol tradicionális mince pie töltelék, keverék karácsonyi sütihez, karácsonyi sütitöltelék, aszalt gyümölcsös pite töltelék

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

411
mandarin 3 közepes db
alma 200 g
mazsola 400 g
kandírozott citromhéj 40 g
kandírozott narancshéj 40 g
tőzegáfonya 20 g
aszalt sárgabarack 20 g
barna cukor 125 g
fahéj 2 kávéskanál
koriander 1 teáskanál
szerecsendió 1 db
szegfűszeg 1 teáskanál
gyömbérpor 1 teáskanál
sertésháj 120 g
barna rum 50 ml