Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű és nagyszerű banános muffin

Egyszerű és nagyszerű banános muffin
Egyszerű és nagyszerű banános muffin
20 perc / sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (8)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ez a muffin úgy született meg, hogy egy vasárnap délután szükség volt a teához valami harapnivalóra, így gyorsan összedobtam.:) Árválkodott otthon 3 db érett banán, megláttam őket, eszembe jutott, hogy mennyire finom is a sült banán íze, így készült el a banános muffin. Azért "egyszerű és nagyszerű", mert percek alatt össze lehet dobni, a kész sütemény pedig ilyen: a külseje ropogós, de a belseje mennyei puha. Elmondhatatlanul finom!

hozzávalók / 12 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Előmelegítjük a sütőt, és a muffin sütőforma mélyedéseibe muffin papírkosárkákat teszünk.
  2. A banánokat villával összenyomkodjuk.
  3. Minden további hozzávalót kézi robotgéppel összekeverünk, a legvégén hozzáadjuk a banánpépet, és ezzel együtt is keverjük néhány percig.
  4. Minden kosárkába két evőkanálnyi masszát adagolunk.
  5. Addig sütjük a sütőben, amíg szép aranybarna nem lesz.
  • sütési hőfok: 150°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 16
össznézettség: 36 240
elküldve: 5
receptkönyvben: 166
elkészítve: 11/17
Facebookon megjelent: -

szakács

Lillácska

Mióta szakács: 2011.09.21.
6 recept

receptjellemzők

konyha: amerikai
mikor: mindig
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: muffin
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
fogás: desszert
adag: 12 főre

egyéb elnevezések

banános muffin, muffin banánnal

Hozzászólások (8)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

London711
London711 Sun, 2018-04-01 13:25

A cukor 2/3 helyett steviát tettem bele, a liszt pedig 30% kölesliszt, 70% zabpehelyliszt volt, nagyon finom lett. Ezekkel a lisztekkel sütés előtt 40-60 percet állni kell hagyni miután bekevertük a tésztát. Tettem bele sütőport is.

mamalouise
mamalouise Sat, 2015-09-05 17:14

Sokadjara sutom, nagyon lagy. Pillanatok alatt felfalja a csalad :)
Ma tettem bele egy kis marcipanos kakaoport is, igy is szuper. Legutobb mogyorovajasan probaltuk, bar akkor feleztem a tejszint. A lenyeg a lenyeg, hogy nyero!

mrsllama
mrsllama Sun, 2015-01-04 10:38

Nekünk is a punnyadó banánok miatt tetszett meg a recept. Én tettem bele még egy kanál holland kakaóport, mert a fiam nem eszik semmilyen gyümölcsöt és sütiből is csak a kakaósat. Hát ebből benyomott vagy négyet, uh. kb. egy banánt megevett. :-) Ja és én meg lisztérzékeny vagyok, uh. zablisztet tettem bele. Az egyszerűség kedvéért pedig 10 dkg vaja, hogy ne kelljen még egyet megvágni. A végeredmény puha és édes.

Repriiz
Essty / Repriiz Sun, 2013-03-10 15:13

Sziasztok!Nekünk nagyon tetszik ez a recept,a párom is oda van érte,annyit változtattam csak rajta,hogy mandulát szórtam a tetejére és mikor majdnem kész egy kis kávéskanál mézet rácsepegtetek és még sütöm pár percig :) meg nekem csak fehérlisztem volt itthon és reszeltem bele egy kis citromhéjat :)Nagyon szupi kis egyszerű recept,és nagyon finom is :)

Lillácska
Lillácska / Lillácska Mon, 2011-10-31 18:29

:) Van, hogy valamiért kevesebb lesz a tészta, olyankor én is teszek bele egy kiskanálnyit, hogy némiképp növeljem a térfogatát:) Olyankor tényleg szellősebb egy picit.

csokisas
Katus / csokisas Mon, 2011-10-31 18:25

Elkészült! Még forró, de az íze jó! :) Butaság lenne ha legközelebb raknék bele egy ksi sütőport, hogy szellősebb legyen a belseje? vagy amúgy is ilyen lenne a banántól? -még nem csináltam banános tésztát szóval nem tudom.
Köszi :)

198
banán 3 közepes db
finomliszt 15 dkg
barna cukor 10 dkg
vaj 12.5 dkg
tojás 2 db
habtejszín 0.5 dl
fahéj 1 csipet