Egyszerű polenta recept

Egyszerű polenta
Egyszerű polenta
17 perc / előkészület: 2 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (3)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon tipikus olasz köret, készíthető lágyabb és keményebb formában. Ha lágyabbra szeretnénk, ehhez a vízmennyiséghez fele ennyi kukoricadarát adjunk!

hozzávalók / 4 adag

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
alkalom: karácsonyi receptek, Márton-nap, szilveszter, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
kategória: köretek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
konyha: olasz
adag: 4 főre
fogás: köret

receptkategóriák

egyéb elnevezések

puliszka, parmezános polenta
Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A vizet elkezdjük forralni, beleöntjük a sót, a kukoricadarát, lassan, folyamatosan kevergetve, hogy ne csomósodjon.
  2. Ha a kukorica kicsit sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a parmezánt, és tovább keverjük. Folyamatosan kevergetjük, közepes lángon, kb. 15 percig, míg a kukoricadara pöszögni nem kezd, és be nem sűrűsödik.
  3. Ha már nehézkesen csöpög le a fakanálról, egy vajazott, kisebb üveg vagy kerámiatálba öntjük, és 10-15 percig hagyjuk hűlni.
  4. Felvágjuk, és köretként kínáljuk.
  • költség: 300 Ft
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 21
össznézettség: 6 467
elküldve: 1
receptkönyvben: 48
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: 1

szakács

Nosalty

Mióta szakács: 2010.11.23.
386 recept

Hozzászólások (3)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

rohinton
rohinton h, 2017-05-01 14:43

A sómennyiség szerintem elírás lehet. Kb. 2/3-ad evőkanálnyit adtunk hozzá, de még így is szinte ehetetlenül sós. Szerintem ez max. 1 tk. lehet.

183