Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű puliszkás kenyér

Egyszerű puliszkás kenyér
Egyszerű puliszkás kenyér
60 perc / előkészület: 10 perc főzés: 5 perc sütés: 45 perc
receptkönyvben hozzászólások (4)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Sok kenyér receptet próbáltam már, de nekem egyik sem tetszett igazán. Ez az első olyan recept, ami tényleg teljesen tökéletes a számomra! Finom puha, levegős, van ropogós kérge, és nagyon egyszerű az elkészítése.

hozzávalók / 4 adag

A puliszkához

A tésztához

Szólj hozzá!

elkészítés

A puliszkához

  1. A vizet felforraljuk, és beleöntjük a kukoricadarát. Csomómentesre elkeverjük, és folyamatos keverés mellett sűrűre főzzük. Ha kész, levesszük a tűzről, és hűlni hagyjuk.

A tésztához

  1. Az élesztőt a langyos cukros tejben felfuttatjuk.
  2. A lisztet összekeverjük a sóval, beleöntjük a megolvasztott vajat, vizet és a felfuttatott élesztőt.
  3. Robotgép dagasztó karjával alaposan összedolgozzuk, majd beleadagoljuk a puliszkát egyenletesen, és egy jó 10 percig dagasztjuk, teljesen egynemű legyen, kissé ragadós, lágy tésztát kell hogy kapjunk.
  4. Letakarjuk, és meleg helyen hagyjuk, hogy a kétszeresére dagadjon.
  5. Ha jól megnőtt, lisztes deszkára kiszedjük, és a kellő formára alakítjuk, beletesszük a formába (vagy tepsire), és még egy 20 percet letakarva pihenni hagyjuk. (Én megszórtam a tetejét egy kevés kukorica darával, és a kezemmel csepegtettem rá még vizet a második kelés előtt.)
  6. 200 fokon előmelegített sütőben megsütjük szép barnára.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 8
össznézettség: 9 730
elküldve: 0
receptkönyvben: 20
elkészítve: 3/3
Facebookon megjelent: -

szakács

tothkata22

Mióta szakács: 2015.01.23.
2 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
fogás: egyéb fogás
kategória: kenyerek
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
diéta: tojásmentes

egyéb elnevezések

kukoricás kenyér, puliszkás kenyér

Hozzászólások (4)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

mnikkix
mnikkix Mon, 2019-07-15 12:45

Imadom! En zsömleket formazok belöle es megszorom tökmaggal :)

lindros
lindros Wed, 2015-12-16 09:40

Sok féle kenyér sütését próbáltam, és volt olyan amivel még elégedett is voltam mindaddig míg ezt a receptet ki nem próbáltam. Most vagyon igazán elégedett! A recept megjelenése óta zsínórba készítem és mondhatom, hogy ez az igazi. Kivül ropogós, belül levegős, puha és sokáig az is marad.

Vass Éva
Évi néni / Vass Éva Mon, 2015-12-07 19:09

Pont ilyet sütöttem néhány napja maradék puliszkából. Finom, több napig friss állagú, levegős. :-)

375
kukoricadara 30 g
víz 2 dl
1 csipet
kenyérliszt BL80 35 dkg
víz 2 dl
tej 1 dl
cukor 1 csipet
friss élesztő 20 g
vaj 1 tk