Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű pulykamell

Egyszerű pulykamell
Egyszerű pulykamell
60 perc / előkészület: 10 perc sütés: 50 perc
receptkönyvben hozzászólások (37)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Amióta csak hármunkra főzök, már nem sütök egész pulykát, ha valamilyen ünnep van. Amúgy is ez a kedvenc része nekünk az egészből. Amilyen egyszerű, bárki neki állhat a sütésének.

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Petrezselymes krumplipüré, zöldbab.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A sütőt begyújtjuk. Egy sütőlemezt alufóliával kibélelünk, és rárakjuk a megmosott, leszárított húst.
  2. A többi hozzávalót összekeverjük, és rákenjük a pulykamellre.
  3. Berakjuk a meleg sütőbe és megsütjük. Amikor kész, 10 percig pihentetjük alufóliasátor alatt.

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 128 901
elküldve: 24
receptkönyvben: 1 037
elkészítve: 75/99
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

fűszeres olajban sült pulyka, pulykamell sütve PIROS HUSI :))

Hozzászólások (37)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

csilla1209
csilla1209 Tue, 2017-10-10 18:52

Kedves Witch!
Amennyiben nincs egyben a pulykamell, hanem szeletekre van vágva, úgyis működhet a recept, vagy akkor már kiszáradhat?

witch
witch / witch Thu, 2017-10-12 02:58

Szerintem egy probat meger, csak ne sussed olyan sokaig. A szeleteknek eleg 30 perc.

Iszti
Iszti Tue, 2016-01-12 21:30

Marha jó recept!!! Egyszerű és nagyon nagyon ízletes:):) Én is tartottam tőle, hogy kiszárad majd, és nem...... Szóval bevált, bevettük a repertoárba, köszönöm!

witch
witch / witch Wed, 2016-01-13 16:10

Jaj, de jo, jaj, de jo! Koszi, hogy megirtad es nagyon orulok, hogy Neked is bevalt a recept. :o)
A receptet, pedig nagyon szivesen!

christy01
christy01 Wed, 2014-12-31 17:33

Ez valami isteni finom lett, kicsit tartottam a citromlétől, de ez így tökéletes, ahogy van. Köszönöm a receptet!!!!!

n_Jucuska
n_Jucuska Wed, 2014-12-24 14:40

Megcsináltam ma délre és tényleg nagyon fincsi lett. Egyszerű és nagyszerű. A család minden tagjának nagyon ízlett. köszi a receptet.

witch
witch / witch Sun, 2014-12-28 16:06

Ez a legnagyobb orom szamomra, amikor az egesz csaladnak izlik valami, mert tudom, hogy az a legritkabb, nalunk legalabbis igy van. :o) Kedves egeszsegetekre es koszonom, hogy megirtad!
udv:witch

Humoroska
Humoroska Sun, 2014-11-23 14:33

Hát ez a hús "boszorkányosan" finom !!
Ma kicsit lustácska voltam reggel, ezért kerestem egy olyan receptet egy szép darabka pulykamellhez, amihez nem kell sok laca-faca...Kicsit egyszerűnek találtam, de így utólag, pont az benne a jó !!! Omlós, ízletes lett a hús, én kb. 40 percig sütöttem. Mindent úgy csináljatok, ahogy le van írva, szerintem is jobb az alufóliázott sütőlap a jénainál...Rizzsel, wok zöldséggel isteni és nem mellékesen kalóriaszegény !
Szóval nagyon köszönöm a receptet, úgy érzem alapdarab lesz !

witch
witch / witch Sun, 2014-11-23 15:57

Szia Humoroska! Latom Te is tudod, mit jelent a nevem. :o)
Amikor eloszor sutottem, hat en is hitetlenkedve kezdtem bele, mert se a csontja, se bore nem vedi meg attol, hogy kiszaradjon es megis tokeletes lett. Raadasul minimalis munkaval, ha minden ilyen egyszeruen menne, huh sokkal konnyebb lenne az elet. Na, de azert igy is jo, hogy neha-neha ilyen finomsag a jutalom.
A receptet pedig nagyon szivesen, en csak kiprobaltam es tovabbitottam.

udv:witch

Pocoksajt
Pocoksajt Tue, 2013-05-07 17:41

Kedves Witch!
Ma elkészítettem, nagyon egyszerű, elronthatatlan és finom, köszönöm a receptet! :)

witch
witch / witch Wed, 2013-05-08 17:10

Kedves Pocoksajt!
Nagyon-nagyon orulok, hogy Neked is bevalt es izlett!
Kedves egeszsegedre! A receptet, pedig nagyon szivesen. :))
udv:witch

bogyedli
bogyedli Sat, 2013-02-09 16:16

Mit mondhatnék...egyszerű és tökéletes:) Kezdő konyhatündér vagyok, és nem valami türelmes, úgyhogy ezt nekem találták ki. Alig várom, hogy a szüleim hazaérjenek:) Pároltam hozzá egy kis mangót megfűszerezve a rizs mellé, remélem sikert aratok vele.

witch
witch / witch Sat, 2013-02-09 20:49

Orulok, hogy elkeszitetted es izlik!
Szerintem pont ezert talaltak ki az ilyen recepteket, hogy a sikereken
felbuzdulva belevagjunk a bonyolultabb dolgokba is. Persze ha nincs
kedvunk vagy idonk sokat vacakolni, akkor is jol jon.
Szuper, hogy a szuleidet ilyen meglepetessel varod, jobb mint egy
buli utani felfordulas. :))
A Pavlov reflex rogton beindult a koret leirasatol, jol hangzik.
udv:witch

Sylvia81
Sylvia81 Mon, 2012-12-03 16:47

Kedves Witch!
A múlt hétvégén készítettem el a kiscsaládomnak. Nagyon tartottam tőle, hogy pácolás és fedőréteg nélül kiszárad... De nem!!! Nagyon finom lett, bár szerintem kicsit tovább sütöttem, mert simán elfelejtettem, mikor tettem a sütőbe. :D De még így is puha volt. :)
Az én "maradi" 5évesem persze ránézésre kijelentette, hogy ez bizony nem jó, ő nem eszik belőle. De csak az első falatot kellett belekönyörögnöm, a többi már magától csúszott. :)
Most hétvégére bevásárlás előtt megkérdeztem tőle, mit együnk a hétvégén. A válasz egyszerű volt: piros husit! :D

Egy kiegészítést szeretnék tenni:
Mivel utálom az alufóliát, jénaiban sütöttem. Nem béleltem semmivel, és a sütés után a fólia helyett a jénai tetejét tettem rá. :)

Köszönöm a receptet!!! :)

witch
witch / witch Mon, 2012-12-03 22:23

Kedves Sylvia81!
Nagyon szivesen!!! :)
Olyan jo, ilyen szivmelengeto sorokat olvasni! Koszonom, hogy megirtad. :)
Amikor eloszor keszitettem, en is pont attol tartottam, hogy ki fog szaradni.
Az alufolia a hus alatt vegul is csak a mosogatas konnyitese miatt van.
Nekem nagyon tetszik a piros husi elnevezes, beirom a tobbi nev melle. :)
udv:witch

Sylvia81
Sylvia81 Mon, 2012-12-03 22:32

Sejtettem, hogy a leégés ellen van az alufólia. :) El is gondolkodtam rajta, hogy ha nem teszek alá, viszont "lapon" sütöm, tutira leég, és egyrészt kapargatni-sikálni kell majd, másrészt cseppet sem lesz esztétikus az ebédlőasztalon. Aztán beugrott a megoldás. :)
A jénaiban nem ég le, mert az üveg valahogy máshogy adja át a hőt. Szóval nem kellett sikálni egyáltalán. (Mellesleg én minden húst jénaiban sütök: kényelmes, egyszerű, plussz zsiradék nélküli.)
És köszönöm, a lányom nevében is. :)

witch
witch / witch Mon, 2012-12-03 23:16

Igazan nincs mit. :)
Hmmm.....nekem jenaiban sokkal lassabban sul meg minden.
Minimum dupla annyi ido kell. A sutolemezemnek csak egy ujjnyi
pereme van korben, valoszinu azert keszul el hamarabb.

Sylvia81
Sylvia81 Mon, 2012-12-03 23:48

Na jó, de erre nem tettem rá a tetejét, szóval ugyanannyi idő volt. :)
Más ételnél viszont lehet, hogy igazad van, bár még sosem mértem, mert csak jénaiban próbáltam. Igaz, általában ha sülthús, akkor csirkecomb, annak meg pont elég 1 óra. :)
Viszont tény, hogy mivel a jénai nagyon jól zár, a belseje nehezen melegszik át. A combok is kb. fél óra után kezdenek izzadni. Azt még nem próbáltam, mi van, ha nem közvetlenül az elején teszem rá a tetejét, de gondolom, sokat nem számíthat, max. talán 10 percet.
És még egy ok a jénai mellett: mi nagyon szeretjük az omlós húst, ezért sosem pirítom meg a sült hús tetejét. Nagyon lágy marad, majdhogynem szétnyomható nyelvvel (két kisgyereknél ez nem hátrány), és még kihűlve sem száraz.

brekikri
brekikri Sun, 2012-03-25 08:32

Az az igazság, hogy azóta a vendégem is megsütötte otthon :-)

brekikri
brekikri Sat, 2012-03-24 10:48

Kedves Witch!

Vendégeknek készítettem el a sültet. Nagyon ízlett mindenkinek és könnyű volt elkészíteni, több időnk maradt egymásra. Jó az is, hogy nem kellett előre felvagdalni a nyers húst, mert ezt a részét nem igazán szeretem. Köszönöm. :-)

witch
witch / witch Sat, 2012-03-24 14:56

Kedves brekikri!
Nagyon szivesen! Orulok, hogy izlett mindenkinek!
Foleg amiert vendegeknek keszult, en csak jol
bevalt recepteket merek kesziteni olyankor. :)
udv:witch

hjani
hjani Fri, 2011-09-02 21:27

Kedves witch!
Fólia alatt is kell sütni vagy az csak a pihentetéshez szükséges?
Köszönettel:
h

hjani
hjani Fri, 2011-09-02 21:26

Kedves witch!
Fólia alatt is kell sütni vagy az csak a pihentetéshez szükséges?
Köszönettel:
h

287
pulykamell 1 kg
olívaolaj 4 teáskanál
citromlé 2 ek
1.5 tk
bors 0.5 tk
fűszerpaprika 1 teáskanál