Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű spárga Mártitól

Egyszerű spárga Mártitól
Egyszerű spárga Mártitól
40 perc / előkészület: 15 perc főzés: 5 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Vacsorára készítettem, friss parasztkenyérrel laktató és nagyon finom volt. Meleg előételnek és köretnek ajánlom. 

hozzávalók / 1 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgát meghámozzuk, és 3 db-ra felvágjuk. Ételízesítős vízben roppanósra főzzük. (Forrástól 3-4 perc.) Egy kisebb jénaiba kockázzuk a vajat, és a leszűrt spárgát ebben megforgatjuk.
  2. A tojássárgáját habosra kikeverjük a tejszínnel, a parmezánt lereszeljük, a petrezselymet durvára aprítjuk. Ezekkel megszórjuk a spárgát, sózzuk, majd leöntjük a kikevert tejszínnel.
  3. Forró sütőben sütjük, míg a teteje szépen megpirul. Ízlés szerint tálalhatjuk vajban pirított zsemlemorzsával.
  • sütési hőfok: 220°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x30 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 177
elküldve: 0
receptkönyvben: 23
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

Marti48

Mióta szakács: 2013.05.28.
317 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szakács elkészítette: párszor készített receptek
adag: 1 főre
nehézség: könnyű
kategória: köretek
szezon: tavasz
mikor: ebéd, vacsora
költség egy főre: nem olcsó receptek
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: köret
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

sajtos spárga, csőben sült spárga

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

849
fehér spárga 50 dkg
petrezselyem 1 csokor
vaj 2 dkg
tojássárgája 1 db
habtejszín 1.5 dl
parmezán sajt 3 dkg
ételízesítő 1 teáskanál
0 ízlés szerint