Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű spárgakrémleves

Egyszerű spárgakrémleves
Egyszerű spárgakrémleves
45 perc / előkészület: 10 perc főzés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Régebben egy másik főzős oldalon találtam az alapreceptet. A mi ízlésünknek megfelelően alakítottam rajta. Bevált, egyszerű, gyors leves.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A spárgákat (fejnél kb. 5 cm-t nem kell) vékonyan megpucoljuk. 3-4 cm-es darabokra vágjuk. Átöblítjük.
  2. A kétféle hagymát megpucoljuk, a vöröshagymát apróra felkockázzuk. Egy edényben a margarinon vagy vajon üvegesre megdinszteljük. Hozzáadjuk feldarabolva a fokhagymát. Kevergetve picit tovább pároljuk a hagymákat. Hozzáadjuk a lisztet, picikét megpirítjuk.
  3. Apránként hozzáadjuk a vizet, kevergetve, hogy ne csomósodjon be. Beletesszük a zöldségleves kockákat, petrezselymet és a spárgát. Kb. 30 perc alatt puhára főzzük.
  4. Ha megfőtt, átturmixoljuk, tésztaszűrőn keresztül (esetleges fás részeket így kiszűrjük) visszaöntjük a lábasba.
  5. Öntsük hozzá a tejszínt, pár percig főzzük össze. Ízlésünk szerint ízesítsük sóval, fehérborssal és szerecsendióval.
  6. Tálaláskor reszelt sajttal, levesgyönggyel szórjuk meg. Ha van kedvünk, levesgyöngy helyett piríthatunk a tetejére bacon kockát vagy füstölt tarja kockát, illetve sonkát.
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 110 778
elküldve: 3
receptkönyvben: 222
elkészítve: 39/39
Facebookon megjelent: 2

szakács

Gabys

Mióta szakács: 2012.08.10.
138 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
kalória: alacsony
nehézség: könnyű
vegetáriánus: lakto vegetáriánus
kategória: levesek
szezon: tavasz
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

spárgakrémleves, fokhagymás spárgakrémleves, krémleves spárgából

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Schelek
Schelek / Schelek Wed, 2016-05-18 13:39

Szia! Életemben először csináltam spárgakrémlevest, a férjem ódzkodik az ilyen újításoktól. Viszont nem csak az alap recept tette lehetővé, hogy a leves nagyját a férjem lapátolja be, hanem ez az apró, de fantasztikus ötlet: pirított szalonnakockát adni hozzá tálaláskor!!! Ugyanezt fogom tenni, ha legközelebb brokkoli krémlevest csinálok, ugyanis ő csak ennyit mondott: "ez a kis bacon kellett hozzá, hogy férfinak való étel legyen" :) Mert ugye, az nem étel, amiben nincs hús, a férfiak szerint :D Nagyon köszönöm Neked!!!! :) Szép napot! :)

Gabys
Gabys / Gabys Wed, 2016-05-18 14:05

Szia!
Nagyon örülök, hogy ízlett, és én köszönöm, hogy megírtad:) Az én férjem sőt a fiaim is pont így látják a világot, mint a Te férjed:) Jöhet bármi csak valami húsféle legyen hozzá:) Igen valóban feldobja a bacon, sőt ha salátalevest csinálok (amitől nálunk is ódzkodtak elsőre) ahhoz is pirítok bacont. Isteni:) További nagyon szép napot kívánok Neked! Gabi

252
fehér spárga 50 dkg
margarin 5 dkg
vöröshagyma 1 közepes db
fokhagyma 1 gerezd
finomliszt 1 evőkanál
zöldség alaplé 7 dl
petrezselyem 1 ek
főzőtejszín 2 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 0 ízlés szerint
szerecsendió 0 ízlés szerint
sajt 5 dkg