Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű szilvás - túrós pite

Egyszerű szilvás - túrós pite
Egyszerű szilvás - túrós pite
50 perc / előkészület: 15 perc sütés: 35 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Ezt a receptet egy újságban találtam, eredetileg szőlőt írt hozzá, viszont úgy gondoltam, az nem sok ízt adna neki, ezért inkább fahéjas szilvával készítettem el. Langyosan a legfinomabb!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Bármilyen gyümölccsel elkészíthető: ribizli, szeder, eper, meggy, őszibarack. (Ezekben az esetekben nem szükségszerű fahéjjal és cukorral megszórni.)

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A szilvákat kimagozzuk, cikkekre vágjuk, megszórjuk a fahéjjal és a kristálycukorral és pár percig állni hagyjuk.
  2. A túrót, a tojást és a puha margarint robotgéppel habosra keverjük, majd hozzákeverjük a porcukrot.
  3. A lisztet összekeverjük a sütőporral és a reszelt citromhéjjal, és fokozatosan hozzászitáljuk a túrós-tojásos masszához, felváltva adagolva a tejjel.
  4. Egy sütőlapot kibélelünk sütőpapírral, és egyenletesen eloszlatjuk benne a tésztát.
  5. A szilvákat egyenletesen szétosztjuk a tészta tetején. (Belenyomkodni nem kell, mert miközben sül, belesüpped a tésztába.)
  6. Előmelegített sütőben megsütjük.
  7. Miután kihűlt, szeleteljük és a tetejét meghinthetjük fahéjas porcukorral.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 25x30 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 14 891
elküldve: 12
receptkönyvben: 351
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

vikki

Mióta szakács: 2011.02.07.
84 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
nehézség: könnyű
szezon: ősz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pite
mikor: tízórai, uzsonna
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

túrós-szilvás lepény, szilvás pite túróval

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Maya33
Maya33 Mon, 2016-01-18 15:43

Hát én 46 éves vagyok, rengeteget sütöttem már de ennek a receptnek sem a képe sem a receptje nem helyén való. Kemény massza lett belőle, alig lehetett el egyengetni a tepsibe, a szilvák mind egytől egyig a tetején maradtak, és a közepe nem sült meg!!!! Ezt soha többé nem csinálom meg , ez a liszt mennyiség rengeteg bele. Nem hiszem, hogy így ahogyan le van írva, bárkinek ez tökéletesre sikerült volna. A teteje majdnem meg van égve. Ez a fotó egy nagy kamu!!!!!

Nasreen
Nasreen Mon, 2015-08-24 21:23

Kedves Vikki,
nagyon finom lett a sütemény, nagyon örültem a receptnek, már régen vágytam egy egyszerű túrós sütire. Én gluténmentes lisztkeverékből, és laktózmentes túróból, és tejből készítettem, kicsit kevesebb tejet és lisztet tettem bele, áfonyával, és kajszibarackkal készítettem. Isteni lett! :-)

JCsillag
JCsillag Tue, 2014-04-22 11:09

Hát ez a süti nekem nem sikerült. Túl sűrű lett a tészta, nem is lehetett a tepsibe önteni. Valahogy beleszenvedtem, a végeredmény egy kemény, bár kissé rugalmas, fegyvernek látszó tárgy lett. Sajnálom. A fotókon azért jól mutat...

Hencsike
Hencsike Fri, 2013-09-27 21:45

Ennyi lisztből és túróból tényleg kijön egy nagy gáztepsivel?
Ha duplájából készíteném akkor már be sem férne a sütőbe?:)
Csak azért kérdezem, mert nálunk sosem lehet elég sok süteményt sütni!:)
Köszi,
Üdv,
Heni

vikki
vikki / vikki Sun, 2013-09-29 09:51

Szia Heni,

ebből a mennyiségből egy 25x30 cm-es tepsihez elegendő mennyiség lesz.

pantallo
pantallo Sat, 2012-08-18 21:18

így is megcsináltam, finom lett.
Volt egy ilyen receptem kicsi különbséggel: 0,5 kg szilva helyett 1kg szilva, 1 helyett 4 tojás, és a 3,5dl tej helyett 2dl tej és 1,5 dl tejföl.
Így kicsit hígabb, de platni méretre jó- min. 40*40cm
200 fokon kb.40 perc
Próbáld ki ha van kedved. Köszönöm a receptet.

vikki
vikki / vikki Sun, 2012-08-19 09:42

Szívesen!:) Valószínű én is nemsokára sütök ilyet, most sok szilva van:)

KZsuzsi
KZsuzsi Sat, 2012-01-07 20:45

Megsütöttem, nagyon finom lett! Nekem kb 1 decivel több folyadék kellett bele, hogy még vigye a robotgép; és cukor helyett maltitot és xilitet tettem bele a megadott mennyiségben. A nagy gáztepsiben sütöttem, tűpróbáig (30-35 perc volt kb.). Régóta kerestem egyszerű és finom túrós receptet; nagyon köszönöm, hogy felraktad!

lizabennet
lizabennet Mon, 2011-10-10 08:58

Szia Vikki, megcsinaltam, bar 10 dkg retesliszttel mert finomliszt nem volt eleg otthon. Kicsit tomor lett a teszta, nehezen tudtam elsimitani a tepsibe - lehet hogy a retesliszt miatt? De nagyon finom lett!! A tesztaja is tetszik, kicsit nedves maradt, en nagyon szeretm az ilyet.
Tipp arra hogy hogyan tudom elkerulni hogy megegjen az alja? Igyekszem betartani a sutesi idoket es kozben nem nyitogatni a sutot...

vikki
vikki / vikki Tue, 2011-10-11 08:51

Igen, a tészta alapból is elég tömör, nem hiszem, hogy a rétesliszt "rontotta el", az enyém is olyan volt. :) Mindenképp sütőpapírral süsd, és ha gáz sütőt használsz, rakd a legmagasabb szintre a tepsit, így szerintem elkerülheted, hogy megégjen az alja.

pitypangvirág
pitypangvirág Fri, 2011-10-07 13:39

Nekem ne jött össze a süti, pedig nagyon figyeltem a receptre is, a tepsi méretre és a sütés hőfokára. Nem sült át a tészta, túl vastagnak találtam.

vikki
vikki / vikki Tue, 2011-10-11 08:47

Ha legközelebb megpróbálod a legnagyobb tepsibe tedd, ami akkora mint a sütő. Vagy ha esetleg túl vastagnak találod így is, akkor süsd meg két részletben ugyanúgy a lehető legnagyobb tepsiben.

vikki
vikki / vikki Sun, 2011-10-16 16:22

Hát sajnálom, hogy nem sikerült úgy, ahogy kellett volna:( Ha esetleg mégis meggondolod, a fentieket figyelembe véve biztosan sikerül!

vikki
vikki / vikki Thu, 2011-10-06 14:19

MiraRita!

Szerintem biztosan működik azzal is a dolog, a mennyiséget amivel helyettesíteni tudod a cukrot, viszont sajnos nem tudom így megmondani, mert sose készítettem még semmit édesítőszerrel. Ha kipróbáltad, írd meg! :)

1165
tehéntúró 25 dkg
finomliszt 50 dkg
margarin 15 dkg
tojás 1 db
sütőpor 1 csomag
porcukor 20 dkg
citromhéj 1 ek
tej 3.5 dl
szilva 50 dkg
fahéj 1 kávéskanál
cukor 2 ek
porcukor 2 ek
fahéj 0 ízlés szerint