Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű tejszínes zellerkrémleves

Egyszerű tejszínes zellerkrémleves
Egyszerű tejszínes zellerkrémleves
90 perc / előkészület: 15 perc főzés: 75 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A krémlevesek világa... Sokszor túlbonyolítjuk, máskor leturmixolt főzelék íze és állaga van... Pedig igen egészségesek, és ráadásul finomak is tudnak lenni. Az én titkom az egyszerűség.

Talán akkor kezdtem a krémleves gyártásba, amikor gyermekeim elkezdtek válogatni az ebéd közben: a répát én nem kérem, a zellert meg én nem kérem... Nahát akkor leturmixoljuk az egészet, és keressétek úgy! Bevált! Tehát gyermekbarát recept is. Persze lehet még bele tenni szerecsendiót, vagy más "extra tartalommal" dúsítani, ízesebbé varázsolni, de ennek a receptnek az egyszerűsége az, ami engedi, hogy a zeller íze és a leves lágyan krémes állaga domináljon. Jó főzést, jó étvágyat!

hozzávalók / 4 adag

ajánlat

Friss, fokhagymás-vajas pirítós kockákkal tálalhatjuk, de magában is nagyon finom! És igen, leves mellé is illik a bor. Száraz, savakban gazdag fehérbort képzelek el mellé.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zellert, burgonyát, sárgarépát meghámozzuk, felkockázzuk kb. 2x2 cm-es kockákra. A hagymát meghámozzuk, felezzük, a zöldpaprikát felezzük, eltávolítjuk magházát.
  2. Egy nagyobb lábasba helyezzük a felkockázott zöldségeket, a hagymát, a paprikát, a petrezselymet, a leveskockákat, egy kevés sót és borsot, majd annyi vízzel öntjük fel, hogy éppen ellepje. Felforraljuk. Forrástól számítva fedő alatt, alacsony lángon egy jó órán át főzzük.
  3. Ezt követően egy botmixerrel egyszerűen leturmixoljuk a lábasban levő "levest".
  4. Amikor már nem darabos, beleöntjük a tejszínt, és tovább turmixoljuk, amíg szép fényes nem lesz a teteje. Megkóstoljuk, utána ízesítünk. Ekkor már nem forraljuk, csak megvárjuk, hogy egyet "rottyanjon", és forrón tálaljuk.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 054
elküldve: 0
receptkönyvben: 9
elkészítve: -
Facebookon megjelent: -

szakács

A'la Atya

Mióta szakács: 2015.02.10.
38 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
kategória: levesek
szakács elkészítette: család kedvence receptek
mikor: ebéd, vacsora
diéta: gluténmentes
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

krémleves, tejszínes zellerkrémleves, répás zellerkrémleves tejszínesen

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

198
zeller 3 közepes db
burgonya 1 közepes db
sárgarépa 1 közepes db
petrezselyem 2 szál
leveskocka 2 db
vöröshagyma 1 kis db
tv paprika 1 közepes db
főzőtejszín 2.5 dl
0 ízlés szerint
fehér bors 1 csipet
víz 6 dl