Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű török sült tejberizs

Egyszerű török sült tejberizs
Egyszerű török sült tejberizs
45 perc / előkészület: 5 perc főzés: 20 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (2)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A török étkezdék közkedvelt sztárja desszert fronton a sült tejberizs, amit hihetetlenül egyszerűen otthon is elkészíthetünk. Próbáljátok ki Ti is, és egy újabb étel, amiért ki sem kell mozdulni a lakásból!

hozzávalók / 6 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A rizst mossuk át, majd tegyük vízbe, és főzzük meg. Nem kell sok vízben főzni, a lényeg, hogy a víz jelentős része elfőjön.
  2. Ha elfőtt a víz, akkor öntsük fel a rizst 1 liter tejjel, és lassú tűzön hagyjuk főni.
  3. Közben öntsünk egy bögre cukrot is a tejes rizshez, és opcionálisan vanília kivonatot is tehetünk hozzá.
  4. A keményítőt kevés tejjel keverjük el, és lassan öntsük a tejes rizshez, miközben keverjük.
  5. Kis tálkákba merjük ki a tejberizst. A tojást pedig keverjük el 1 evőkanál tejjel, és ezt kanalazgassuk minden tálka tejberizs tetejére.
  6. Tegyük őket a 200 fokra előmelegített sütőbe, 20 percre. Majd ha kivettük, hagyjuk kihűlni, és lehetőleg egy éjszakára hűtőbe is tegyük, úgy lesz a tökéletes másnap!
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 5 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 11
össznézettség: 23 741
elküldve: 1
receptkönyvben: 105
elkészítve: -
Facebookon megjelent: 1

szakács

Koronás Cukor

Mióta szakács: 2017.03.07.
12 recept

receptjellemzők

mikor: mindig, ebéd, uzsonna
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
szezon: bármikor
kategória: édes krém
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: átlagos
diéta: gluténmentes
konyha: török
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: desszert
alkalom: vasárnapi ebéd

receptkategóriák

egyéb elnevezések

török desszert, sült tejberizs

Hozzászólások (2)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

vadgesztenye
vadgesztenye Sat, 2017-04-01 16:33

A rizst nem szerencsés mosni ebben az esetben, amikor úgyis keményítőt adunk hozzá, mivel édes, én sót is tennék bele. Minden édesbe kell só, és minden sósba kell egy kis édes. (még a húslevesbe is van, a sárgarépa, és a hagyma mindegyik édes)

404
rizs 12 dkg
tej 1.5 l
cukor 250 g
étkezési keményítő 2 evőkanál
víz 1 l
tojás 1 db