Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű tortadísz aszalt gyümölcsből

Egyszerű tortadísz aszalt gyümölcsből
Egyszerű tortadísz aszalt gyümölcsből
18 perc / előkészület: 18 perc
receptkönyvben hozzászólások (19)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Olcsó és nagyon mutatós.

Nagyon fontos: nem szabad kiszárítani! Legyen rugalmas így gyurmaként formázhatjuk. Ne felejtsük el nem sütni kell hanem szárítani.

 

hozzávalók / 8 adag

ajánlat

Mézes aszalt gyümölcs dekoráció.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. 2 óráig vízben áztatjuk a darabolt aszalt gyümölcsöket.
  2. Turmixoljuk pépesre, és keverjük bele a mézet. Az aszalt gyümölcsöket külön-külön pépesítjük a színüket természetesen lehet variálni.
  3. Sütőpapíron szépen vékonyan elterítjük, használhatjuk egy kanál domború oldalát ehhez a művelethez.
  4. Nyitott sütőben a legalacsonyabb hőfokon megszilárdítjuk.
  5. Az aszalógépbe is tehetünk sütőpapírt, és erre öntve a gyümölcsöt 6-9 óráig szárítjuk. Figyelni kell, hogy a gyümölcs rugalmas maradjon, ha már nem ragacsos és annyira megszilárdult, hogy le tudjuk húzni, akkor a legjobb.
  6. Késsel vagy ollóval feldaraboljuk, és ízlés szerint formázzuk. Nem csak szép, de egészséges és finom édesség is.
  • elkészítettem: 15 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 672
elküldve: 2
receptkönyvben: 228
elkészítve: 0/5
Facebookon megjelent: -

szakács

RAW

Mióta szakács: 2011.03.15.
137 recept

receptjellemzők

egyéb elnevezések

tortadísz, aszalt gyümölcsös tortadísz, mézes aszalt gyümölcs tortadísznek

Hozzászólások (19)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Asfissia
Asfissia Fri, 2014-01-17 18:49

Szia!
Az érdekelne,ha ezt kicsit vastagabban terítem el,lesz e olyan gumicukor íze,mintha friss gyümölcsből csinálnám,vagy aszalt gyümivel inkább dísz?:)

judt06
judt06 Thu, 2012-05-10 17:52

Kedves RAW!

Gratulálok! Az lenne a kérdésem hogy sütőben mennyi ideig tart amíg megszárad?Köszi!

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-05-10 18:07

Kedves Judt06!
Nagyon szépen köszönöm. Sokmindentől függ pl:nyitva tudod e tartani a sütő ajtaját, milyen vastag a krém és mekkora felületen van elterítve. Órákig is eltarhat, de ha magas a hőmérséklet akkor gyorsan kiszárad (az nem jó) és törékennyé válik (így inkább keménycukrot kapsz lapos formában:). Mekkora hőfokon tervezed a szárítását és milyen mennyiségben? Úgy jobban megtudnám mondani.
Üdv,
RAW

judt06
judt06 Thu, 2012-05-17 20:46

Köszönöm!Háááát a mennyiséget nem tudom:-),de a légkeveréses sütő legalacsonyabb hőfokán tervezem.Érdekelne nyitva és csukva is kb-ra csak-belefogjak-e,megéri-e ezért kérdezem.

Kristina
RAW / Kristina Thu, 2012-05-17 21:34

Kedves Judt06!
6-8 órig biztosan eltart. Alacsonyabb hőfokon tovább tart de hidd el nem olyan vészes a kiszárítása mivel nagyon lassan szárad így kevesebb az esély arra, hogy le ég:) Ha nyitva hagyod akkor tovább tart inkább 8-óráig. Pl ha reggel elkezded és otthon vagy egész nap estére már készen is van. Ha vastagabbat csinálsz annak több idő kell. Nem tudom van-e otthon szilikon sütőlemezed vagy szilikon sütőlap azon nagyon jól el lehet készíteni.
Igen megértem a sütőben sok lehet a 6-8 óra, nem tudom mennyibe kerül ennyi energia elhasználása. A képen látható tortadísz tényleg ilyen szép az életben is. Van egy ilyen üveges cukor kinézete nagyon mutatós.
Kellemes hétvégét!
RAW

judt06
judt06 Sat, 2012-05-19 12:40

Köszönöm a mindenre kiterjedő választ :-).Jó a többi recepted is,különleges.Neked is jó 7végét!Üdv

bacver
bacver / bacver Wed, 2012-05-09 20:07

Hűűű... Ez nagyon tetszik, nagyon ötletes! :) Biztosan kipróbálom majd! Köszi! :)

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-05-09 20:30

Kedves Bacver!
Nagyon örülök, és köszönöm szépen:) További kellemes szép napot.
Üdv,
RAW

dombinori
dombinori / dombinori Wed, 2012-05-09 18:43

Szia RAW,

Atyaég...megáll az eszem, sosem értettem hogyan jut embereknek az eszébe, hogy ilyen klassz dolgokat miként lehet megalkotni. Nagyon szép dekorációt találtál ki, ügyes vagy. És irigyellek nagyon, hogy ilyeneket ki tudsz találni. Minden elismerésem :-)
Üdv,
Nóri

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-05-09 19:21

Kedves Nóri!
Nagyon szépen köszönöm a sok-sok dicséretet:) Néha szerencsével járok, akkor nagy az öröm és a bűszkeség. Van egy műagyag ízű édesség gyerekeknek annak szerettem volna elkészíteni az egészséges változatát, így született ez a dekoráció. Nagyon kedves vagy, mégegyszer köszönöm:)
Üdv,
RAW

Fahéj
Fahéj / Fahéj Wed, 2012-05-09 17:58

Kedves RAW!
Ez egyszerűen fantasztikus! Roppant egyszerű és ötletes díszítési alapanyag, Te pedig nagyon ügyes vagy. Köszi, hogy föltetted!
Üdv: Fahéj

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-05-09 18:22

Kedves Fahéj!
Nagyon szépen köszönöm:) Igen nagyon egyszerű én is azért szeretem. A fahéjról jut eszembe ha leteríted a gyümölcsöt és utána darát fahéjjal megszórjuk akkor érdekesen tudjuk az alapot dekorálni és az illata is nagyon finom lesz. Mégegyeszer nagyon szépen köszönöm a sok dicséretet.
Üdv,
RAW

Kristina
RAW / Kristina Wed, 2012-05-09 17:40

Kedves Osztriga!
Köszönöm szépen:) javítottam, köszönöm az észrevételt. Igen külön kell pépesíteni a szilvát, és a barackot. A narancsos virágok a képen a sárgabaracból vannak, a sötét meg a szilvából.
Üdv,
RAW

osztriga
OsztriGa / osztriga Wed, 2012-05-09 17:08

Ez nagyon klassz! Először azt hittem szilva-barack megy bele vegyesen...de nem, ugye?
Köszi a receptet.
T.

188
aszalt sárgabarack 250 g
aszalt szilva 250 g
méz 4 ek