Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű trüffel-torta

Egyszerű trüffel-torta
Egyszerű trüffel-torta
35 perc / előkészület: 30 perc sütés: 5 perc
receptkönyvben hozzászólások (17)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Eddigi életem során elég sok tortát készítettem már, de ez magasan elvitte a pálmát a hétvégén. A kislányom születésnapjára sütöttem, és akkora sikere volt, hogy 10 perc alatt befalta a család. Annyira könnyű a tészta és a krém is, hogy nem érzi az ember megterhelőnek, hogy akár 2 szeletet is benyomjon belőle az ünnepi ebéd után.

hozzávalók / 8 adag

A csokoládés tejszínkrémhez

A csokoládés tésztához

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

A csokoládés tejszínkrém

  1. A krémet már előző nap elkészíthetjük (a lényeg, hogy minimum 10 órát hűljön a hűtőben), hogy legyen ideje összeérni, és szép krémes állagú legyen. A tejszínt főzzük fel, majd olvasszuk fel benne a csokoládét, keverjük simára, majd botmixerrel dolgozzuk sima krémmé.
  2. Hagyjuk kihűlni, majd tegyük a hűtőbe.

A csokoládés tészta

  1. A tésztához a csokoládét vízfürdőben olvasszuk fel, majd keverjük el a puha margarinnal, sóval és a vanília kikapart belsejével. Az egészet elektromos habverővel habosra keverjük, majd egymás után hozzákeverjük a tojássárgákat.
  2. A tojások fehérjéjét a cukorral nem túl kemény habbá verjük, és a margarinos masszához adjuk, majd beleszitáljuk a lisztet is.
  3. A csokoládés masszából öt tortalapot sütünk. A sütéshez a tepsiket sütőpapírral béleljük ki, és egy 24 cm átmérőjű tortaformát körberajzolunk, ebbe a körbe kenjük egyenletesen szét a tésztát, majd 190 fokra előmelegített sütőben 4-5 perc alatt készre sütjük. A kész tortalapot azonnal lehúzzuk a sütőpapírról, és hűlni hagyjuk.

Díszítés

  1. Az összeállításnál a tortalapok széleit egyenletesre vágjuk, a tejszínkrémet elektromos habverővel felhabosítjuk. A tortát rétegesen összeállítjuk, oldalán egyenletesen elkenjük a krémet, és vastagon megszórjuk a tetejét csokoládéforgáccsal.
  • sütési hőfok: 190°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 24 cm
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 2
össznézettség: 50 974
elküldve: 17
receptkönyvben: 396
elkészítve: 28/28
Facebookon megjelent: -

szakács

Krisztike

Mióta szakács: 2012.03.16.
39 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: születésnap, buli receptek
mikor: mindig
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
szezon: bármikor
nehézség: közepes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
receptverseny: Somat GOLD torta receptverseny, Vénusz húsvéti receptverseny
kategória: torta
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
fogás: desszert
adag: 8 főre

receptkategóriák

egyéb elnevezések

csokikrémes torta, piskótatorta tejszínes csokikrémmel, tejszínes csokikrémes torta

Hozzászólások (17)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

sgabii95
sgabii95 Wed, 2014-10-01 20:41

Szia. Szeretnék kérdezni egy kis apróságot a csokoládés tejszínkrémmel kapcsolatban. A krémet az elkészítés szerint megcsinálom. De mitől lesz sűrű a krém? A habtejszín besűríti? Nem csináltam még így, felverni szoktam csak habbá.
Köszi előre is a választ! :)

Krisztike77
Krisztike / Krisztike77 Thu, 2014-10-02 09:06

Szia! A felolvasztott csokoládétól krémes, testes lesz a tejszín, majd az összeállításnál pedig egy kicsit fel kell habosítani a krémet.

mese habbal
mese habbal Mon, 2014-02-10 23:57

Szia! Nekem 26-27 cm-es tortaformam van. Ehhez az adaghoz mennyit kene hozzaadni? Ha tepsiben szeretnem elkesziteni( b verziokent), akkor mekkora meretut ajanlanal? Elore is koszonom. Szep napot!

Krisztike77
Krisztike / Krisztike77 Tue, 2014-02-11 10:42

Szia! Szerintem az lenne a legegyszerűbb ha egy 23-24 cm átmérőjű tányért rajzolnál körbe a sütőpapíron és azt kell kitölteni vékonyan a tésztával. A lényeg, hogy kör alakú vékony piskótákat tudjál sütni.

NovakAndi
NovakAndi / NovakAndi Mon, 2014-02-10 08:40

Szia, ha jól látom egyel kevesebb tojásfehérje kell bele, mint sárgája. Csinálsz vele valamit, vagy megy a kukába? Egyébként nagyon jól néz ki, biztos elkészítem, mentve! Andi

Krisztike77
Krisztike / Krisztike77 Mon, 2014-02-10 10:01

Én most nem használtam semmire, mert pont elszúrtam a szétválasztáskor az egyiket, de eredetileg azt is bele akartam tenni a tésztába.

Tövismami
Tövismami / Tövismami Sun, 2014-02-09 15:44

Biztos kiprobálom! De már most is tudnék enni belöle. Gyönyörű guszta ez a szelet. Gratulálok neked, hogy ilyen ügyes vagy! :D

623
habtejszín 6 dl
étcsokoládé 15 dkg
étcsokoládé 5 dkg
margarin 10 dkg
vanília 0.5 db
tojássárgája 5 db
tojásfehérje 4 db
cukor 11 dkg
finomliszt 9 dkg
1 csipet
csokoládéforgács 5 dkg