Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű zöldségkrémleves kakukkfűvel

Egyszerű zöldségkrémleves kakukkfűvel
Egyszerű zöldségkrémleves kakukkfűvel
25 perc / előkészület: 10 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Itt a tél és ilyenkor mi sem finomabb egy jó meleg levesnél. A levesek egyik fajtája a krémleves, aminek az elkészítéséhez szükséges egy kis konyhai segédeszköz-használat is. Én fém botmixert szoktam használni hozzá, de olyan turmixgépet is használhatsz, ami üvegből van és hőálló. Műanyag botmixert csak akkor használj, ha előtte kicsit kihűtötted a levest - a turmixolás után, ilyenkor melegítsd újra a levest.

Ezt a levest mindenféle zöldségekből vegyesen szoktam készíteni. Az alapanyagokat kedvedre variálhatod kedvenc zöldségeidből.

Mivel 15 éve bio táplálkozó vagyok, minden receptnél odaírom, hogy vegyszermentes (bio) alapanyagokat használj. Szerintem sokkal fontosabb a minőség, mint a mennyiség. Ennél a levesnél nagyon lényeges az alapanyagok minősége, mert teljesen más íze lesz a levesednek, ha a zöldségek vegyszeresek. Pl. egy vegyszermentes fehérrépa kifejezetten finom és édeskés, én akár önmagában is imádom párolva vagy sütve vagy grillezve. Magyarországon nem sok mindent készítenek fehérrépával, és sajnos a legtöbb levesbe főzött fehérrépa, amivel gyerekkoromban találkoztam, kesernyés és rossz ízű volt.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A zöldségeket tisztítsuk meg és vágjuk darabokra, a brokkolit szedjük rózsáira, és a szárát is aprítsuk fel. Melegítsük fel az edényt, és tegyük bele a ghít (vagy bármilyen zsiradékot). Szórjuk a ghíbe az asafoetidát, pirítsuk egy picit, majd szórjuk hozzá a kurkumát.
  2. Tegyük hozzá a zöldségeket, a sót, borsot és egy pici vizet, majd fedő alatt, takarékon pároljuk meg a zöldségeket. Amikor már majdnem megpuhulnak a zöldségek, tegyünk hozzá 2 kis ágnyi kakukkfüvet és petrezselymet, majd öntsük fel még annyi vízzel, hogy bőven ellepje a zöldségeket. Addig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak - de ne főzzük szét.
  3. Majd botmixer segítségével pürésítsük. Tálalásnál a tetejét díszíthetjük friss petrezselyemmel és kakukkfűvel.

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 1 251
elküldve: 0
receptkönyvben: 17
elkészítve: 2/2
Facebookon megjelent: -

szakács

Vitai Kati

Mióta szakács: 2016.02.19.
89 recept

receptjellemzők

konyha: fúziós
fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
kalória: alacsony
szezon: bármikor
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
kategória: levesek
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
elkészítési idő: 15-30 perc
mikor: ebéd, vacsora
adag: 4 főre
fogás: leves
alkalom: vasárnapi ebéd

egyéb elnevezések

krémleves, zöldségkrémelves, laktózmentes krémleves, tejmentes, zöldségleves, zöldség krémleves, zöldséges leves, bio, vegyszermentes, egészséges zöldségleves

Hozzászólások

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Még nem érkezett hozzászólás. Legyél te az első!

123
sárgarépa 4 közepes db
fehérrépa 1 nagy db
brokkoli 1 db
zeller 1 kis db
ghee 1 ek
aszatgyanta 1 csipet
kurkuma 1 teáskanál
0 ízlés szerint
bors 0 ízlés szerint
petrezselyem 0 ízlés szerint
kakukkfű 0 ízlés szerint
víz 1 l