Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egyszerű zsebes pita -Pita 2.

Egyszerű zsebes pita -Pita 2.
Egyszerű zsebes pita -Pita 2.
21 perc / előkészület: 15 perc sütés: 6 perc
receptkönyvben hozzászólások (136)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Nagyon kedveljük a gyrost, és pitában a legfinomabb. Nem is hittem volna, hogy ilyen egyszerű elkészíteni.  Elkészítettem, és láss csodát, ez tényleg zsebes. Gondolom, ez a sütési módnak is köszönhető. Fincsi lett, másnap pedig kenyérpirítóban a legjobb megmelegíteni (nem sütni!).
A receptre itt bukkantam.

hozzávalók / 10 adag

ajánlat

Itt, a No Salty-n, sok jó gyros recept van, amit elkészíthetünk hozzá. Pl. Oli gyors gyros receptje. Ha nem szeretnénk  bolti gyrospácot használni, javaslom az alábbi fűszerek keverékét a húshoz: oregánó, rozmaring, bors, csili, édeskömény, kurkuma, őrölt babérlevél és persze hagyma, fokhagyma.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A meleg vizet, mézet és az élesztőt összekeverjük. Futtatni nem kell.
  2. Hozzáadjuk a 60 dkg lisztet, szép sima tésztát gyúrunk belőle, ami se kemény, se lágy ne legyen.
  3. Keleszteni nem kell, ezért mindjárt 10-12 gombócot készítünk belőle.
  4. Kis pitaformákat nyújtunk belőle, kb. fél cm vastagot.
  5. Konyharuhával letakarjuk, és 30 percig pihentetjük. Alatta lisztezzük be a deszkát!!!. Ez fontos, ettől lesz zsebes.
  6. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra, egy tiszta tepsit teszünk az alsó rácsra.
  7. Ebbe rakjuk hármasával, négyesével, és figyeljük. Percek alatt gömbölyűvé fújódik fel, és ezután már csak 2 percig sütjük tovább. Nem szabad kiszárítani!

  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • tepsi mérete: 30x38 cm
  • elkészítettem: 10 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 38
össznézettség: 149 193
elküldve: 45
receptkönyvben: 2 263
elkészítve: 199/230
Facebookon megjelent: -

szakács

Bogi   :o)

Mióta szakács: 2010.03.04.
105 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: görög
mikor: mindig
költség egy főre: nagyon olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: közepes
diéta: laktózmentes, tejmentes
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 15-30 perc
szakács elkészítette: család kedvence receptek
adag: 10 főre

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: pita
hasonló kategóriák: bagel, briós, édes leveles, burek, hamburger-buci, perec, buci, zsemle, croissant, kifli

egyéb elnevezések

pitakenyér, gyrospita, görög zsebes kenyér

Hozzászólások (136)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Tie
Tie Sat, 2019-01-05 15:17

Ez tényleg szuper recept! Köszönöm szépen! Elronthatatlan. Üdv: Tie

l3ssth4nz3r7
l3ssth4nz3r7 Tue, 2017-12-12 14:43

Én már vagy tíz különböző receptet is kipróbáltam és két évig nem is próbálkoztam pitával, mert feladtam, hogy valaha is finom_és_zsebes pitát tudok csinálni. Aztán ráakadtam erre a receptre és kiderült: mindez lehetséges. Tökéletes és egyszerű recept. Köszi

schemoke
A konyha boszorkánya / schemoke Sat, 2017-06-24 23:12

Kedves Bogi!
Több pita receptet is próbáltam már, de különböző okokból egyik sem vált be. A te recepted viszont valami isteni! Szuper állaga van a tésztának, egyszerű elkészíteni, puha és ami a fő, hogy tényleg zsebes! :D
Köszönjük szépen! Többször is el fogom készíteni, mert nagyon finom!
Üdv: Emőke :)

verika114
verika114 Mon, 2016-01-11 14:12

Kedves Bogi!

Köszönöm a receptet,nagy sikert arattam vele.
Üdvözlettel: Erika

libaláb
libaláb Tue, 2015-08-25 16:18

Teljesen tanácstalan vagyok: hármasával raktam be őket a sütőbe és mindegyik hármasból csak az egyik fújódott fel, a többi lapos maradt... hogy ezt hogyan hoztam össze? :D Pedig a többiek hozzászólásai után olyan magabiztosan álltam neki, hogy én majd -tanulva az ő hibáikból- tökéletesre sikerítem már elsőre. Hát a karma az orromra koppintott, ne legyek már ilyen öntelt.. :)

Gabys
Gabys / Gabys Sat, 2014-09-13 18:44

Kedves Bogi:)
Segíts nekem lécci:) Most akadtam a receptedre, látom régen tetted fel. Mivel a családom szereti a gyrost megcsinálnám, de a 4 év alatt a mennyiségek összementek (az árak meg nővekedtek). Szóval, jelenleg 1 zacsi instant 7 gr. ami 50 dkg. liszthez elég. Tegyek még hozzá, hogy biztos legyek a végeredményben vagy túl fog kelni? A másik: nekem nincs alsó-felső lehetőségem, ettől függetlenül bepróbálkozzak? (ha rápillantasz a receptjeimre az öreg sütőmmel kiválóan sütök kalácsot, kenyeret stb.) Belekezdjek?:) Köszi: Gabi

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2014-09-13 21:37

Kedves Gabi! Ha gondolod tegyél hozzá még egy kevés élesztőt. Az enyém lehet hogy 11g-os volt.Most nem olvastam vissza a receptet.Tudnod kell hogy jól működik friss élesztővel is fél kilóhoz 2, 5 dkg kell/csak ne a lidl-be vwgyél/. Az öreg sütő jó lesz csak melegitsd elő ahogy a receptben van.Biztosan jó lesz. üdvözlettel Bogi.

Doya
Doya Sat, 2014-09-13 17:10

Ez tényleg nagyszerű! Géppel összekevertettem, kicsit sűrűnek gondoltam először a tésztát, de nem higitottam, lesz ami lesz alapon, de nem is kellett! Csodás! Szépen megnőttek zsebesek lettek mindannyian. Párom megkérdezte, hogy képes voltál zsömlét sütni és kiszedni a belét, meg megtölteni? :) alig akarta elhinni, hogy ez igy sül :) és mindamellet nagyon finom is a tészta, én magában is megettem egyet :)

Kittens
Kultné Szabó Noémi / Kittens Sun, 2014-04-13 19:50

Szuper lett! Olyan lett mint egy lufi, akár félbe is tudtam volna szedni őket, két mélytányér lett volna belőle!!!:) Köszi! Ezentúl csak ezt fogom készíteni!

molnine
molnine Sat, 2013-11-02 14:15

Szia Bogi!
Ennyi pozitív hozzászólás után én is nekiálltam a sütésnek, és én sem csalódtam! szuper jól sikerült gyerekeim örömére,még biztos sokszor el fogom készíteni! Köszi,hogy megosztottad velünk!

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2013-11-02 16:33

Kedves moline.örülök hogy nektek is tetszik ez a recept.Kellemes hétvégét. Üdvözlettel: Bogi

Lilla777
Lilla777 Wed, 2013-08-21 12:29

Kedves Bogi!
Annyi a hozzászólás a receptedhez, de én sem bírom kihagyni: tegnap elkészítettem 8 főre. Izgatott voltam, lestem a sütőt....és megtörtént a csoda, elkezdtek gömbölyödni :) Hatalmas siker volt. Vendégeink azonnal kérték a receptet. Annyi megjegyzés a majdan próbálkozóknak, hogy tényleg nagyon fontos a tepsibe rakáskor, hogy ne nyomjuk össze! És saját tapasztalat, hogy a később sütőbe kerülők - vagyis akik tovább kelhettek - szebbek lettek. Köszönöm a receptet!
Üdv.: Lilla

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2013-08-23 22:10

Kedves Lilla!
Nagyon köszönöm hogy megosztottad a tapasztalataidat és köszönöm hogy írtál.
Örülök hogy tetszett a recept.
Üdvözlettel:Bogi

millefleur
millefleur Wed, 2013-08-14 14:09

Kedves Bogi!
Ez egy csoda! Egyszerű és olcsó! Köszönöm a receptet!!!
Üdv: Ági

Control
Control Tue, 2013-05-21 14:09

Köszönjük ez a szuper receptet, mind felfújódott és nagyon finom volt. Végre egy pita recept ami nem kockázatos! :)

Sok ilyen jó receptet kérünk még :)

Üdv: Éva

Bia
Bogi :o) / Bia Thu, 2013-05-23 08:46

Kedves Éva!
Nagyon örülök hogy ízlett nektek. Ezt valóban nem lehet elrontani.
Szép nyarat kívánok!
Üdv:Bogi

roga
roga Wed, 2013-03-13 18:06

Kedves Bia! A méz miért kell bele? Kihagyható? Köszi!!!

Bia
Bogi :o) / Bia Wed, 2013-03-13 19:20

Szia!
Persze kihagyható,egy csipet cukor is jó lesz helyette.Minden kelt tésztába szoktam tenni egy csipet cukrot vagy mézet.Üdv:Bogi

rumiszivi
Rumiszivi / rumiszivi Thu, 2012-12-06 12:31

Kedves Bogi, nagyszerű ez a recept, nekem 13 db sikerült, mondom s i k e r ü l t, mind szépen feljött, kipúposodott-kicsúcsosodott!!!!! (Pedig a zacskós élesztőm is már lejárt, és mégis!!!!) Köszönöm, ez egy fantasztikusan szuper pitarecept!!!! Ilyen sikerélményekért (is) érdemes idejárni!!!
Ezt a recepted én mindenhol csak dícsérni fogom és továbbadom! Ugye, nem baj?!? :D
Üdvözlettel: Szivi

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2012-12-07 07:39

Kedves Szivi!
Nagyon örülök hogy sikerült.Kedves vagy és köszönöm a dicséretet.
Szép napot!
Bogi

Dlakam
Dlakam Mon, 2012-09-10 14:45

Ez a recept fantasztikus. elsöre is annyira jól sikerült,hogy a férjem nem akarta elhinni,hogy én sütöttem :) azt hitte,hogy vettem. szinte minden héten megsütöm,de csak fele mennyiséget,annyit tudunk megenni egyszerre:) Köszönöm,hogy megosztottad velünk ezt a receptet :)

BobMaster
BobMaster Sun, 2012-08-26 15:10

4 perc egyik oldal, 2 perc másik, és valóban minden várakozást felülmúlt :) köszönöm

PappMaria
PappMaria Sun, 2012-08-26 14:14

szia!
Ma készítettem el a pitát, nagyon jól sikerült, csak az a baj, hogy nem középen válik szét a " zseb" mit ronthattam el??
Köszi
Marika

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2012-08-27 08:26

Szia Marika!
Igazából nem tudom...lehet hogy amikor tetted a sütőbe nem voltál elég óvatos és megnyomódott vagy nem volt kidolgozva jól a tészta pihenés előtt.Legközelebb biztos jobb lesz.
Üdv:Bogi

PappMaria
PappMaria Mon, 2012-08-27 08:30

szia!
Géppel dolgoztam össze. Kézzel is kellett volna még egyszer?
Köszi az infót
Marika

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2012-08-27 12:16

Nem... a gép tökéletes.Én is jártam már így és gyanítom hogy amikor raktam a sütőbe kicsit megnyomtam és a pihentetett tészta kicsit összelapult.Lehet hogy érdemes egy kis lapátot használni. Persze ez is csak feltételezés. Egy kelt tésztánál annyi minden lehet a hiba pl. az alapanyagok is.De azért remélem ízlett és megpróbálod újra. Számolj be!
Üdv:Bogi

PappMaria
PappMaria Mon, 2012-08-27 12:29

szia!
Igen, azért elfogyott, pedig sokat készítettem.
Rájöttem, hogy nem forró tepsibe rakosgattam, csak forró sütőbe. Sőt, az is eszembe jutott, hogy kinyújtottam és hideg tepsibe rakosgattam őket, mivel kettővel dolgoztam az egyik várakozott a konyhában, míg sült a másik. Gondolom, ez se volt jó ötlet.
Lényeg , legközelebb, jobban kidolgozom a tésztát, és forró tepsibe fogom rakni a jól meglisztezett tésztát, és csak lapáttal fordítom meg.
Marika

Bia
Bogi :o) / Bia Mon, 2012-08-27 12:38

Hoppá!
Bizony a tepsit együtt melegítjük a sütővel,nem ragad hozzá.
Nem jó túl sokszor rakosgatni csak egy gyors mozdulattal bedobni a forró sütőbe.
Nem baj legközelebb biztosan jó lesz.
Szép napot!
Bogi

lyozsi
lyozsi Sun, 2012-07-15 20:53

Szia!

Rendes (fél kocka) élesztővel csináltam, kenyér - gépben dagasztottam, "csak" 8 felé vágtam, döbbenet jó! Le is fotóztam.

http://lyozsi.hu/kaja/DSC_0467
http://lyozsi.hu/kaja/DSC_0468

Félidőben azért megforgattam.
Egyszerre csak 2-t tettem a sütőbe, külön sütőpapíron, (amin csak 1 pita van) hogy külön lehessen kezelni.
Ilyen lapos krumpli kiszedővel (vagy mi) "vetettem be" és szedtem is ki a rácsról. (250 + légkeverés)
Nem hittem a szememnek, mikor kezdett felfújódni.
Azt hittem eddig, hogy ezeket 2 félből rakják valahogy össze.
Az asszony direkt a sápadt tésztákat szereti, hát 6 olyan lett. Eheti. 2 -t viszont pirosra sütöttem.
Megéri azt az időt, nagyon klassz!

Ha megengeded, rövidesen ideírnám a "saját" tölteléket is.

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2012-07-15 21:40

Szia!
Nagyon örülök hogy ilyen jól sikerült!
Én is kb ilyen érzésekkel voltam amikor először sütöttem.
Jók lettek a fotók tényleg szép.
Büszke lehet rád az asszonykád.
Örömmel veszem az ötleted a saját töltelékkel kapcsolatban.Nyugodtan leírhatod,mi is nagyon szeretjük a gyrost.:)Sőt!Szakácsként is regisztrálhatsz és feltöltheted a recepteket.
Üdvözlettel:Bogi

Devil.girl
Az ördög szakácsnője / Devil.girl Fri, 2012-07-13 16:10

Szia! Felrakom a házi gyrosom receptjét, és a te pitareceptedet használtam. Bele írom, hogy tőled van, rendben?
Köszi, isteni egyébként :) És olyan jó egyszerű :)

Kiss Katalin
Kiss Katalin Tue, 2012-07-10 14:54

Amikor gyrost készítek, akkor mindig pitát sütök hozzá ebből a receptből. Nagyon-nagyon finom. Mondjuk én inkább nagyobb pitákat készítek, hogy jobban meg tudjam tölteni husival és zöldségekkel. Ebben a nagy melegben is képes vagyok nekiállni, hogy elkészítsem a család örömére. Köszi a receptet.

Norbi06
Norbi06 / Norbi06 Tue, 2012-07-10 14:35

Gondoltam meghülyültem, hogy ilyen ítéletidőben begyújtom még a sütőt is, s még melegebb lesz, de megérte leizzadni!

Csodás recept!

Egyébként kenyérsütő géppel dagasztottam, mivel a lustaság nagy úr :-)

Bia
Bogi :o) / Bia Sat, 2012-07-14 07:12

Hát persze hogy megérte!
Örülök hogy ízlett nektek. Szép nyarat kívánok!
Bogi

Kiss Katalin
Kiss Katalin Wed, 2012-07-04 18:59

Én már ezt nagyon sokszor elkészítettem, mindig nagyon finom (a szárított élesztő helyett frisset használok, mindig van itthon a fagyasztóban). Köszönöm szépen a szuper receptet. Süssétek meg bátran!!!

Bia
Bogi :o) / Bia Fri, 2012-07-13 22:13

Mindenkinek köszönöm a hozzászólást szép nyarat és sok gyrost!
Üdv:Bogi

Bunny
Bunny Sat, 2012-04-07 14:44

Megcsináltam, 50-50% fehér és teljes kiőrlésű rozsliszt, +1ek sikér a rozs miatt, tökéletes lett, köszi a receptet. :)

narno
narno Sun, 2011-12-04 17:06

Kedves Bogi!
Tegnap bukkantam rá a receptedre és arra gondoltam ma elkészítem ebédre. Hm...mit ne mondjak, egyszerűen szuper lett:)Nekem 8 pitám lett ebből a mennyiségből és mind a 8 zsebes lett:) Egy icike-picikét másképp készítettem mint Te,de nem azért mert nem találtam jónak, hanem mert figyelmetlenségből friss és nem száraz élesztőt vettem:( Szóval friss 50 g-os élesztő kétharmadát felfuttattam 1 dl mézes tejben és a többi hozzávalóval gyúrtam össze.A tej miatt így nem 350 ml vizet hanem csak 250 ml-t használtam:) Nem forgattam, a lisztes aljával raktam a forró tepsire és 7 perc alatt sütöttem meg 200 fokon légkeverésesen.
És íme a kész zsebes pitáim:
https://plus.google.com/u/0/photos/101786034306124230370/albums/54600562...
Elsőre nem is lettek csúnyák!:)
Ezer köszönet a receptért!:)

Bia
Bogi :o) / Bia Sun, 2012-03-18 09:05

Kedves narno!
Nagyon szépek lettek ezek a piták!
Gratulálok!
Nagyon jó hogy friss élesztővel készítetted így mások is látják hogy abból is jó. Én egyébként mindig előnyben részesítem a friss élesztőt csak ebben a receptben szerepelt szárított.
Szép hétvégét!
Üdvözlettel:Bogi

229
víz 350 ml
méz 1 ek
instant élesztő 1 tasak
finomliszt 60 dkg
2 tk