Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egzotik szelet

Egzotik szelet
Egzotik szelet
75 perc / előkészület: 50 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (14)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Mutatós és ízletes!

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A tojásfehérjéket habbá verjük egy csipet sóval, hozzáadjuk a cukrot, az ecetet, a lisztet és a kókuszreszeléket. Egy tepsit kibélelünk sütőpapírral és a tésztát elsimítjuk benne. 160-180°C-on 20-25 perc alatt készre sütjük.
  2. Az ananászt lecsepegtetjük (a levét felfogjuk, mert szükség lesz rá). Az ananászt felkockázzuk apróra, s a kihűlt tészta tetején egyenletesen eloszlatjuk.
  3. A krémhez a tojássárgákat a cukorral elkeverjük egy tűzálló edényben, hozzáadjuk a pudingporral elkevert ananászlevet és a vaníliás cukrot. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, míg megsűrűsödik. Miután kihűlt a krém, simára keverjük a vajjal, majd elsimítjuk a tészta tetején (rákenjük az ananászdarabkákra).
  4. Csokiforgáccsal vagy ananászdarabkákkal, esetleg mindkettővel díszíthetjük.
  • sütési hőfok: 160°C

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 15 312
elküldve: 2
receptkönyvben: 333
elkészítve: 9/23
Facebookon megjelent: -

szakács

Tünde

Mióta szakács: 2010.10.25.
44 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
alkalom: farsang, Valentin-nap
mikor: reggeli, tízórai, uzsonna
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kalória: magas
adag: 4 főre
elkészítési idő: 60-120 perc
fogás: desszert

egyéb elnevezések

ananászos sütemény, tejszínes egzotikus süti

Hozzászólások (14)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

nyevi70
nyevi70 Sun, 2015-05-03 11:38

Kedves Tünde! Reggel még azt sem tudtam milyen sütit csináljak Anyák napjára, végül hosszas keresgélés után a tiéd mellett döntöttem, és nem bántam meg. Nagyon hamar, mindössze 55 perc alatt kész lettem vele, már a hűtőben "didereg". Egy picit azért lecsíptem belőle, és még így is, hogy nem értek még teljesen össze az ízek nagyon finom lett. Köszönet a receptért! Ági

orsi-gb
orsi-gb Fri, 2013-09-20 19:41

Engem a vaj zavar nagyon.nagyon vajas lett.ki lehetne hagyni belőle?valaki kipróbalta ugy? Viszont az ecet tenyleg n erzodik.

Amaerilde
Amaerilde / Amaerilde Mon, 2012-04-16 09:17

Szia! Biztosan nagyon finom! Van egy receptem, amiben nagyon hasonló a tészta, az is fincsi, csak ott sima vaníliás krém van rajta, de gondolom az ananász még jobban megbolondítja!

Az lenne a kérdésem, hogy Te milyen kiszerelésű befőttet használtál?

perika72
perika / perika72 Mon, 2012-03-05 17:10

Közben elkészült a süti,valami mennyei lett! A befőttlevet kiegészítettem vízzel 4 dl-re,így nekem jól sikerült a krém.Talán annyit módosítok rajta,hogy legközelebb a krémbe keverem az ananászt,mert nekem "elvált" a tésztától!Nagyon könnyű elkészíteni és egy nap alatt elfogyott!Biztosan a kedvencek közé fog kerülni!
Üdv: Erika

ednutka
Tünde / ednutka Sun, 2012-03-04 22:33

Igen 6 evőkanál, javítom is köszi!
Az ananászkompótból ami maradt, az összes lé!

gregoreva
Éva-Anyóca / gregoreva Sun, 2012-02-26 15:31

Mesés desszert, és ez el is fogyott, valahogy nyúltunk és nyúltunk érte..:-))
Köszi:-))
Szép délutánt kívánok!
Éva-Anyóca

Bodzi
Bodzi / Bodzi Fri, 2012-02-24 11:15

Köszönöm a receptet, és a segítő hozzászólásokat is!
Tegnap elkészítettem, és isteni finom lett. Nekem a tésztája nagyon ízlik, a krém is szuper, de nekem az túl vajas de a hiba bennem van, mert én nem szeretem a vajas krémet. Szóval nagyon jó lett, most vágtam fel és délután viszem a suliba a farsangra.
Egyébként tényleg nem érződik az ecet kicsit sem, viszont fantasztikussá teszi a tszta állagát.
Köszi mégegyszer!

Bodzi
Bodzi / Bodzi Thu, 2012-02-23 10:16

Kedves Réka!
Köszönöm szépen a segítséged. Most állnék neki, és reméltem kapok választ a kérdésemre mielőtt elkezdem. De ha szerinted is jó és nem érződik az ecet, akkor egyéletem egyhalálom megcsinálom :)

ednutka
Tünde / ednutka Fri, 2012-02-24 08:59

Nyugodtan elkészítheted, mivel az ecet egyáltalán nem érzõdik rajta! Kisül belõle! Próbáld ki, megéri! Sok sikert!

guhjika
guhjika Wed, 2012-02-22 17:13

Szia Bodzi!
Most csináltam meg és isteni finom!Egyáltalán nem érződik az ecet.Igaz nekem 20 %-os ecetem volt és abból csak egy kanállal mertem tenni bele.Csináld meg nyugodtan,mert tényleg isteni!
Üdv:Réka

Bodzi
Bodzi / Bodzi Wed, 2012-02-22 09:55

Szia!
Nagyon zavar, hogy ecetet kell tenni a tésztába. Félek, hogy érződik majd az ízén az ecet.
Szerinted feltétlenül szükséges bele? HA kihagyom esetleg akkor nem lesz jó a tészta? Esetleg lehet helyettesíteni valamivel?
Mindenképpen megcsinálom holnap ezt a sütit mert amúgy nagyon tetszik, de jól jönne a gyors válaszod, nehogy valamit elszúrjak.
Kösszi előre is!

1350
tojásfehérje 6 db
kókuszreszelék 15 dkg
cukor 24 dkg
finomliszt 2 evőkanál
ecet 2 ek
ananász 40 dkg
vaj 25 dkg
tejszínízű pudingpor 1 csomag
vaníliás cukor 1 csomag
tojássárgája 6 db
cukor 6 ek
ananász 1 db
csokoládé 5 dkg