Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Egzotikus karfiol-burgonyasaláta

Egzotikus karfiol-burgonyasaláta
Egzotikus karfiol-burgonyasaláta
35 perc / előkészület: 20 perc főzés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egy nagyon finom saláta. A friss koriandert helyettesíthetjük petrezselyemmel is.

hozzávalók / 4 adag

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A burgonyát meghámozzuk, mossuk, kockákra vágjuk. A karfiolt rózsáira szedjük, megmossuk.
  2. Fövő sós vízben a burgonyát kb. 15 perc alatt, a karfiolt kb. 7-10 perc alatt megfőzzük. Mindkettőt leszűrjük.
  3. A paradicsomokat négybe vágjuk, a magokat kivágjuk, majd a paradicsomhúst apró kockákra vágjuk.
  4. A chilit elfelezzük, a magokat kivágjuk, majd vékony csíkokra vágjuk. A mentát és a koriandert apróra vágjuk.
  5. A joghurtot elkeverjük római köménnyel, korianderrel, kurkumával és a fűszerpaprikával. Hozzákeverjük az olajat, a citromlevet, az apróra vágott mentát és koriandert. Sóval ízesítjük.
  6. A fűszeres joghurthoz adjuk a chilit, a paradicsomot, karfiolt és a burgonyát. Lefedve legalább egy órát hagyjuk állni, hogy az ízek összeérjenek.
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 2 411
elküldve: 1
receptkönyvben: 34
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

Glaser

Mióta szakács: 2009.07.31.
1910 recept

receptjellemzők

fogyókúra: Dukan fenntartó, Dukan megszilárdító
konyha: indiai
szakács elkészítette: párszor készített receptek
költség egy főre: olcsó receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, karácsonyi hidegtálak, szilveszter, vasárnapi ebéd
diéta: cukormentes, gluténmentes, tojásmentes
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: saláta
mikor: ebéd, vacsora
fogás: hideg előétel
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 4 főre

egyéb elnevezések

pikáns karfiolsaláta, joghurtos krumplisaláta karfiollal

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

213
burgonya 500 g
karfiol 500 g
paradicsom 2 közepes db
chili 1 db
görög joghurt 250 g
római kömény 1 teáskanál
koriander 1 teáskanál
kurkuma 0.5 tk
csípős fűszerpaprika 0 ízlés szerint
citromlé 0.5 citromból nyert
olívaolaj 3 ek
0 ízlés szerint
borsmentalevél 20 db
koriander 0.5 csokor