Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Éjjel kelesztett szezámmagos teljes kiőrlésű bucik

Éjjel kelesztett szezámmagos teljes kiőrlésű  bucik
Éjjel kelesztett szezámmagos teljes kiőrlésű  bucik
35 perc / előkészület: 10 perc sütés: 25 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Egyre jobban szeretem este elkészíteni a másnapra tervezett kelesztett anyagokat. Reggel csak meg kell sütni, és már kész is a ropogós péksütemény. Ez egy nagyon finom, foszlós buci recept, szükséges hozzá finomliszt is, mert ha nem keverem, akkor elég kemény, rágós lesz a tésztája. 

hozzávalók / 6 adag

ajánlat

Keverhetünk össze több fajta lisztet is, de az arány megmaradjon. Köménymaggal, sóval, mákkal is megszórhatjuk, ki mit szeret...

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. A liszteket, cukrot, sót és élesztőt összekeverjük a vajjal. Ezután fokozatosan a vizet adagolva, kész tésztává gyúrjuk, vagy keverjük egy tálban. (Én kenyérsütőgépbe rakok mindent, és már csak a kész tésztával dolgozom.)
  2. Az elkészült tésztából egy rudat sodrunk, majd kisebb szeletekre felvágjuk. (Nekem szilikon formám van, de akinek nincs, egy gömbölyű süti formát olajozzon ki, abban is el lehet készíteni.)
  3. A szelet tésztát megformázzuk, majd a formába helyezzük. Hagyhatunk egy kis közt, hiszen jól meg fog kelni reggelig. Ezután olajozott fóliával letakarjuk, és reggelig a hűtőbe tesszük.
  4. Reggel elővesszük, és 30 percig meleg helyen hagyjuk kicsit kelni még. Ezután megkenjük egy kis tojással (vagy langyos vízzel), és gazdagon megszórjuk szezámmaggal.
  5. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük. A sütőből kivéve kenjük meg egy kis vízzel, és hagyjuk kihűlni.
  • sütési hőfok: 180°C
  • tepsi mérete: 23 cm
  • elkészítettem: 3 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 3 754
elküldve: 2
receptkönyvben: 129
elkészítve: 5/5
Facebookon megjelent: -

szakács

Nihonka

Mióta szakács: 2014.04.26.
340 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig
szakács elkészítette: ritkán készített receptek
kalória: alacsony
szezon: bármikor
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: péksütemény
elkészítési idő: 30-60 perc
adag: 6 főre
fogás: köret

receptkategóriák

főkategória: péksütemény
alkategória: buci
hasonló kategóriák: kifli, bagel, pita, hamburger-buci, croissant, briós, zsemle, perec, burek, édes leveles

egyéb elnevezések

buci, zsemle, szezámmagos buci, teljes kiőrlésű zsemle, hűtőben kelt zsemle, foszlós buci

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

219
teljes kiőrlésű liszt 14 dkg
finomliszt 14 dkg
nádcukor 1 ek
1 kávéskanál
instant élesztő 1 kávéskanál
vaj 20 g
víz 1.8 dl
tojás 1 db
szezámmag 2 ek