Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Éjjel-nappalis pizza

Éjjel-nappalis pizza
Éjjel-nappalis pizza
30 perc / előkészület: 10 perc sütés: 20 perc
receptkönyvben hozzászólások (1)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

Próbáltam már pizzát sütni itthon, ki tudja hányszor, de az csak nem olyan. Persze a sütő a ludas a dologban, mert nem lesz olyan forró, hogy 1-1,5 perc alatt megsüljön.

A 80-as években a Blaha Lujza téri éjjel-nappali közértből le volt választva egy kis üvegkalitka. Ott sütötték a kedvenc pizzámat, amit lépésről-lépésre látott mindenki, hogyan készül. Az volt ilyen vastag tésztájú, és egyszerű feltétes, csak szósz meg sajt, és semmi flanc. Mégis olyan különleges volt, talán pont ezért. Frissen sült puha, vastag kenyér, édes szósz, kesernyés sajt a tetejére olvadva. Nem tudom, hogy létezik-e még ez a pizzás, mert régen nem voltam arrafelé.  

A tésztát kicsit reformosítottam, mert ha lehet, akkor miért ne? Még ezzel a változtatással is időutazó lettem.:) Ott álltam újra a sor végén, türelmesen, anélkül, hogy az órámat néztem volna percenként.

hozzávalók / 6 adag

A tésztához

A feltéthez

A sütőlemez kikenéséhez

ajánlat

Nekem öt sín van a sütőmben, alulról a másodikra raktam a recept tanácsára.

Szólj hozzá!

elkészítés

  1. Egy bögrében oldjuk fel a cukrot a meleg vízben, adjuk hozzá az élesztőt, jól keverjük össze.
  2. A lisztet keverjük el az egész meg a darált lenmaggal, sóval, 2 ek olajjal. Öntsük bele az élesztős vizet, gyúrjuk össze, majd lisztezett deszkára borítva dagasszuk be.
  3. Kiolajozott tálba helyezzük, forgassuk meg, hogy a teteje is olajos legyen. Frissentartó fóliával lefedve duplájára kelesztjük.
  4. Egy sütőlemezt kenjünk ki az 1 tk olajjal, szórjuk meg a darával, tegyük félre.
  5. A tésztát rakjuk a deszkára, és huzigáljuk, nyomkodjuk kb. 35x25 cm téglalapra, helyezzük a sütőlemezre. Ismét fedjük be a fóliával, és kelesszük duplájára.
  6. Gyújtsuk be a sütőt. Kenjük a tésztára a szószt, szórjuk meg a reszelt sajttal, forró sütőbe tolva addig sütjük, amíg a tészta széle megpirul.
  • sütési hőfok: 200°C
  • sütési mód: alul-felül sütés
  • elkészítettem: 1 alkalommal

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 5 135
elküldve: 0
receptkönyvben: 45
elkészítve: 1/1
Facebookon megjelent: -

szakács

witch

Mióta szakács: 2011.07.18.
719 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
mikor: mindig, ebéd, uzsonna, vacsora
szakács elkészítette: párszor készített receptek
szezon: bármikor
alkalom: buli receptek, vasárnapi ebéd
nehézség: könnyű
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
kategória: pizza
elkészítési idő: 15-30 perc
kalória: átlagos
fogás: főétel
adag: 6 főre

egyéb elnevezések

egyszerű pizza, reform pizza, ementáli sajtos pizza

Hozzászólások (1)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

391
víz 225 ml
cukor 1 teáskanál
instant élesztő 4 kávéskanál
finomliszt 30 dkg
lenmag 5 dkg
napraforgómag 1 ek
1 tk
szőlőmagolaj 2 ek
kukoricadara 1 evőkanál
pizzaszósz 4 ek
ementáli sajt 15 dkg
szőlőmagolaj 1 teáskanál