Értesíthetünk a legfrissebb témákról?

oké!

Elefántkönnycsepp

Elefántkönnycsepp
Elefántkönnycsepp
45 perc / előkészület: 30 perc sütés: 15 perc
receptkönyvben hozzászólások (5)
jegyzet hozzáadása,
törlése, szerkesztése

story

A sütemény lányom középiskolájának "Ki mit tud"-jára készült.
Nagyon ízletes, dekoratív, könnyű süti. A zsűri különdíjjal jutalmazta.

hozzávalók / 4 adag

A tésztához

A krémhez

Szólj hozzá!

elkészítés

Piskóta elkészítése:


  1. A 6 tojássárgáját 12 dkg cukorral kikeverjük fehéredésig.
  2. Belekeverjük a kakaót, pudingport és a lisztet, szódabikarbónát.
  3. A tojások fehérjét 1 ek vízzel jó keményre felverjük.
  4. Óvatosan a tésztamasszához keverjük, vigyázva, hogy ne törjön össze a hab.
  5. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. A sütőt előmelegítjük, és megsütjük.
  6. Vigyázzunk, mert gyorsan sül, nehogy megégjen.
  7. Ha megsült, konyharuhára fordítjuk a tepsiből.
  8. Lehúzzuk a sütőpapírt, és forrón felcsavarjuk, mint a piskótatekercset.
  9. Amíg hűl, elkészítjük a krémet.

Krém elkészítése:


  1. 2 dl tejben felfőzünk 2 ek lisztet, egy tojást belekeverünk, és állandóan kevergetve besűrítjük.
  2. Levesszük a tűzről, simára kevergetjük, és kihűtjük.
  3. 20 dkg vajat kikeverünk habosra, és belekeverünk 20 dkg porcukrot.
  4. A besűrített, kihűlt pépet a vajkrémhez keverjük.
  5. A krémet kétfelé osztjuk, felébe vaníliát, másik felébe kakaóport teszünk.

Összeállítás: 


  1. A tésztalapot óvatosan kitekerjük.
  2. Először megkenjük a fehér krémmel.
  3. Majd a fehér krémre rákenjük a barnát. Jobban az egyik oldalára.
  4. A barna krémbe tesszük hosszában a banánokat.
  5. Óvatosan feltekerjük, és a hűtőbe tesszük legalább 2 órára.
  6. Utána felszeleteljük, és tálaljuk.

  • sütési hőfok: 180°C
  • sütési mód: hőlégkeveréses
  • tepsi mérete: 30x20 cm

statisztika

beküldve:
tegnapi nézettség: 0
össznézettség: 38 310
elküldve: 1
receptkönyvben: 498
elkészítve: 6/12
Facebookon megjelent: -

szakács

Sárvári Mária

Mióta szakács: 2008.12.29.
117 recept

receptjellemzők

konyha: magyar
szezon: bármikor
kategória: édes süti
nehézség: nehéz
vegetáriánus: ovo-lakto vegetáriánus
mikor: ebéd, uzsonna, vacsora
elkészítési idő: 30-60 perc
kalória: magas
adag: 4 főre
fogás: desszert

egyéb elnevezések

banános-krémes piskótatekercs

Hozzászólások (5)

A komment maximális hossza nem lehet több, mint 3969 karakter!

Rikarika
Rikarika Sun, 2011-05-29 11:53

Meg sütöttem de nekem túl sok lett bele a krém és ezért szét esett.De amúgy finom.

Judit71
Judit71 Thu, 2010-09-30 11:45

Nekem is meg van ez a recept, csak ott nem tekerjük fel teljesen a tésztát, hanem egymásra hajtjuk. Tényleg olyan, mint egy hatalmas könnycsepp. A hozzávalók ugyan ezek csak a formája más. Nagyon mutatós és nagyon finom.

Törölt Felhasználó
Törölt Felhasználó Sat, 2010-04-03 18:28

Ma elkészítettem húsvétra! Nagy sikere volt! :) Nagyon jó recept és nem is olyan bonyolult, amilyennek látszik! Érdemes kipróbálni!

titus28
titus28 Sun, 2010-03-21 14:18

Üdv! Ezt a sütit én Pávaszem néven ismerem, kiskoromban sokszor készítette nagymamám, azóta is kedvenc. Bár annak a tésztájában nem volt pudingpor. Ajánlom mindenkinek, nagyon finom! :)

1045
tojás 6 db
cukor 12 dkg
cukrozatlan kakaópor 2 dkg
finomliszt 6 evőkanál
csokoládés pudingpor 1 csomag
szódabikarbóna 1 késhegynyi
tej 2 dl
finomliszt 2 evőkanál
tojás 1 db
vaj 20 dkg
porcukor 20 dkg
vaníliás cukor 1 csomag
cukrozatlan kakaópor 2 ek
banán 2 közepes db